Innenriks

Singelfest på julaften

Er du singel og mangler et sted å være på julaften? Da kan du feire på Mona Lisa restaurant sammen med andre single i morgen.

Ikke alle gleder seg til morgendagen. For noen er det årets vanskeligste dag. Det er særlig mange single som sliter fordi de ikke vet hvor de skal gjøre av seg, ifølge singelarrangøren SingelMingel.

Familieliv

Noen har kanskje barn som skal være hos eksen, andre har familie langt unna, mens enkelte igjen kanskje ikke ønsker å være sammen med familien på julaften, fordi familieforholdet er dårlig eller at de synes det er trist å pakke opp julegaver med andre barn når ens egne feirer jul et annet sted.

– Det er ikke alle som har harmoniske familieliv. Det kan være trist å oppleve andres idyll når du ikke er en del av det selv, sier Anne G. Søreide, leder i SingelMingel.

SingelMingel og Singelnett.no arrangerer derfor julefest for single på restauranten Mona Lisa i Oslo sentrum i morgen.

– Det blir ribbe eller pinnekjøtt og multekrem med øl og akevitt. En tradisjonell og uhøytidelig julemiddag hvor man kan slappe av og møte andre i samme situasjon, sier redaktør Live Lepperød i Singelnett.no.

– Julaften er veldig familieorientert, så selv om man har mange venner er det ikke alltid åpne dører denne dagen, legger hun til.

Anne G. Søreide er klar over at det for mange kan være «skummelt» å bestemme seg for å feire jul med ukjente.

– Ja, men vi gjør hva vi kan for at det ikke skal være vanskelig å ta det steget, og at det ikke skal være skambelagt. Derfor prøver vi å ha arrangementer på andre høytider i tillegg, sier hun.

Nyttårsfest

Det er første gang de arrangerer juletreff, men i år som i fjor blir det nyttårsfest for single på Mona Lisa. Live Lepperød forteller at dette kan være en nesten vel så vanskelig dag som julaften for mange single.

– Det er ikke alle som synes det er kult å feire nyttår med gifte og etablerte venner. Noen er nettopp blitt alene, andre leter etter den rette mens noen bare har lyst til å sosialisere med andre mennesker, forklarer Lepperød.

– Det blir en fest for folk som har lyst til å møte andre mennesker. Noen finner kanskje en kjæreste mens andre muligens finner noen å tilbringe natten med, humrer Lepperød.

Påmelding til singelfesten på Mona Lisa på julaften eller nyttårsaften: se www.singelnett.no eller kontakt Live Lepperød: 48 22 18 20.

Mer fra Dagsavisen