Innenriks

27 hotellgjester syke på Røros

Andre gang på bare få dager at flere hotellgjester ved et hotell i Norge er blitt syke samtidig.

– De aller fleste av gjestene som ble syke, er nå på beina igjen, og vi har sammen med Mattilsynet gjort en kartlegging av samtlige, opplyser assisterende direktør Jan Roger Wold til NTB.

I alt 27 av de 60 gjestene ved Bergstaden Hotell på Røros ble syke, de fleste i går. Både Mattilsynet og kommuneoverlegen er koblet inn i saken.

Ifølge hotelledelsen har noen av gjestene følt seg dårlige allerede før de ankom hotellet.

– Det ser ut som et norovirus, men Mattilsyn og kommunelege har ikke konkludert ennå, sier Wold.

Rengjøring

Ifølge hotelldirektøren har hotellet gjort det de kan når det gjelder rengjøring av fellesrom, dørhåndtak, toaletter og kjøkken.

– Vi serverer heller ikke mat fra stående buffé, men kun på tallerken direkte fra kjøkkenet, sier han. Ellers går hotelldriften som vanlig. Ingen gjester skal ha blitt syke i dag.

Det er andre gang på bare få dager at flere hotellgjester ved et hotell i Norge er blitt syke samtidig. I helgen ble rundt 200 gjester på Clarion hotell Gardermoen smittet av norovirus.

Usikker kilde

Kommuneoverlege på Røros Helge Lund sier det foreløpig ikke er mulig å fastslå hvor smitten kommer fra.

– Vi kan ikke fastslå at det skyldes mat på hotellet. Sykdomsforløpet hos pasientene har vært litt forskjellig, og ingen er lagt inn på sykehus. Det er snakk om diaré og litt ubehag i magen. Noen har hatt oppkast, sier Lund til NTB.

Han mener utbruddet kan skyldes et matprodukt, men det kan også være en omgangssyke som ikke er så uvanlig på denne tiden.

– Man er alltid litt mistenksom når det dukker opp såpass mange tilfeller samtidig, men det er for tidlig å si hva årsaken kan være, sier han.

Mattilsynet har tatt prøver både av matprodukter på hotellet og avføringsprøver fra syke.

Mer fra Dagsavisen