Innenriks

«Med Anthony»

Joan As Police Woman«Real Life»Pias/VME Metallic Falcons«Desert Doughnuts»VoodooEros/Tuba My Robot Friend«Dial 0»Soma/dotshop.se

Hvem skulle tro at plater «featuring Antony» skulle bli en hel litenindustri? Vi fortalte om det nye albumet til Matmos på disse sidene for touker siden og her kommer enda flere. Joan As Police Woman slipper lett unnamed referansen siden Joan Wasser pleide å spille fiolin i hans gruppe TheJohnsons. Hun viser seg også å være en artist som står akkurat så stødig somdet sømmer seg på egne ben. Her både synger og spiller hun sine egne sangerog de er svært så fine. Hun har en innstendig og personlig stemme og stårfram med en helt egen personlighet uten overdreven flørting med deteksentriske. Antony synger duett i «I Defy» men det er ikke sånn at vispiller akkurat den om og om igjen i stedet for de andre sangene. Etsjarmerende nytt bekjentskap helt på egen hånd.

Metallic Falcons høres ut som et ordentlig bredbeint rockeband men er ivirkeligheten Sierra Casidy fra CocoRosie (som ga ut et litt rart «featuringAntony»-album allerede i fjor). Musikken her er søkende og litt diffus ogfår mest liv når Antony kommer inn med lengsel i stemmen i «Nighttime AndMorning». Resten er mer for de spesielt interesserte med sine svevendestemninger.

My Robot Friend fra New York er en synth-duo av den gamle skolen men utenså mye nytt å by på i form av fengende sanger. Antonys opptreden i «One MoreTry» er inspirert av hans gamle helt Marc Almond men ikke helt nødvendig.Det skal mer til for å gjøre et helt album attraktivt. Hør bare hva Joan AsPolice Woman har fått til.

JoanAs Police Woman spiller på Blå 8. juli. Antony & The Johnsonser i Oslo Konserthus 5. september.

Mer fra Dagsavisen