Innenriks

Skal overvåke Lyn-spillerne

Ute på treningsfeltet på Kringsjå løper Lyn-spillerne Kevin Larsen ogJonathan Parr med hvert sitt pulsbelte festet til kroppen. Forandataskjermen ute ved sidelinja sitter Per Christian Eidvik og kontrollererpulsnivået til de to gutta. Eidvik er produktsjef i Norge for det finskeselskapet Suunto. Systemet han nå tester ut kom til Norge for bare noen fåuker siden.

– Dette har vært brukt en del i fitness-sentre men det er nytt at det nåtestes ut i et lagspill på banen forteller han til Dagsavisen.

PC-en er koblet til en Team Pod som mottar signalene fra pulsbeltene. Dermedkan pulsnivået leses av umiddelbart.

Riktig trening

Poenget med det hele er at det kan kontrolleres om hver enkelt spillertrener riktig.

– Og her kan ingen lure seg unna sier Eidvik.

– Vi kan gå inn og passe på at en spiller ikke trener med for høyintensitet. At han våger å ta det rolig nok noe som er viktig spesielt nårdu spiller to kamper i uka sier Geir Kåsene. Han er fysisk trener i Lyn.

– Særlig dagen før kamp kan dette være et verktøy som sørger for at ingentrener for hardt. Dessuten hvis en spiller ikke føler seg i slag en dag kanvi lett finne ut hvorfor legger Per Christian Eidvik til.

Han har allerede avslørt at Kevin Larsen er meget kondisjonssterk. Han kantrene med høy puls men den synker veldig rask når han roer ned.

Mer effektivt

Det har lenge vært vanlig å trene med pulsklokker. Men dataene fra dem fårman ikke ut før etter at treningen er over. Da kan de legges inn på data

Nå får man resultatet med en gang og kan dermed også gripe inn direkteunder selve treningen.

– Vi har allerede vært og prøvd ut dette med Lillestrøm. Nå venter fem-seksandre eliteserieklubber og noen førstedivisjonsklubber forteller PerChristian Eidvik.

Det var tydelig at dette pirret nysgjerrigheten til Lyn-spillerne som stadigvar borte for å studere det nye systemet. De var tydelig imponert over sistenytt i fotballens treningsverden.

Mer fra Dagsavisen