Innenriks

...men Lyn-festen er i gang

EKEBERGSLETTA: (Lyn – Krødsherad 7-0). Lyns 14-årslag kommer rett fra turneringsseier i Skaw Cup med ett mål for øye: – En ny finale.

Lørdag ble også guttene æret av Bastionen og Lyn-spillerne i pausen i kampen mellom Lyn og Lillestrøm – i en kamp der ungguttene på A-laget avgjorde.

Morsomt var det også at Lyn-direktør Morgan Andersen presenterte guttelaget til Lyn med å si: – Rekrutteringen er i alle fall på plass her i Lyn!

– Det var kjempegøy å vinne. Men det ble nervepirrende på slutten av kampen sier kaptein på laget Emil Borkø.

Han satte selv begge straffene i finalen mot Skeid i Danmark – etter å ha ligget under 1-0 til pause.

GOD START

Og i går startet ferden mot en ny tittel – seier i Norway Cup klasse C. Starten var i alle fall upåklagelig.

For de unge Lyn-gutta vartet opp med finspill og det var bare et tidsspørsmål før den første ballen lå i nettet bak Krødsherad-keeperen i regnværet på Ekebergsletta.

Etter bare fire minutter scoret nemlig Vegard Vinje – og åpnet med det Lyn-kontoen i Norway Cup.

– Jeg var litt heldig som fikk med meg ballen forbi de to første forsvarerne. Alene med keeperen satte jeg bare ballen i det nærmeste hjørnet forklarer Vegard.

Deretter ble det scoring av Fabian Unwin før Rene Reyes (2) Tord Brenden nok et mål av Vegard og Markus Solskjær (med 20 på ryggen!) sørget for at Oslo-laget vant med solide 7-0.

– Selv om det var færre lag med i Danmark tror jeg de var like gode som her. Jeg håper vi kommer oss til en ny finale sier Emil som er glad for at Norway Cup er i gang igjen.

– Dette er veldig morsomt selv om det har blitt mange kamper i det siste.

DRØMMER OM MATHARE

I går fikk han også spille i forsvar. For i gruppespillet har laget bestemt seg for å rullere på laget – som innebærer at forsvar ble midtbane og motsatt.

Selv om ikke det stoppet Lyn fra å kjøre over Buskerud-laget i går.

– Nå ønsker vi oss bare Mathare United gjerne i finalen sier Vegard og sikter til en drømmefinale mellom Oslo-laget og kenyanske Mathare.

Men først skal Lyn-gutta kose seg på Ekebergsletta en uke. Og forhåpentligvis få med seg mer av arrangementet enn i Danmark i forrige uke.

– Det ble ikke så mye sjekking der. Vi måtte stå opp klokken seks på morgenen og spilte bare tidligkamper sier Vegard før han fortsetter:

– Det skal nok bli litt mer tid til sjekking og sånt nå.

Foruten Krødsherad skal Lyns førstelag i klasse C møte Orkanger og Øygards andrelag.

Mer fra Dagsavisen