Innenriks

Lukten av bilvrak om sommeren

Bjarne Brøndboe (40) sanger i DDE er travelt opptatt med turneen «Folkefesten» der DDE og Carola er hovedtrekkplastrene. 30 steder over hele landet skal besøkes i perioden fra 1. juli til 21.august.

Navn: Bjarne Brøndboe (40)

Stilling: Sanger i D.D.E.

Aktuell: D.D.E har nettopp gikk ut platealbumet «Næ næ næ næ næ næ»og er klare for ny turné.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer er jeg travelt opptatt med turneen «Folkefesten» der vi i DDE ogCarola er hovedtrekkplastrene. Vi skal besøke 30 steder over hele landet iperioden fra 1. juli til 21.august.

– Beskriv en perfekt sommerdag for deg.

– Vi kjøpte oss et gammelt hus ute i Namsenfjorden ca. 20 minutter fra kaiai Namsos med en litt rask båt som er tenkt å bli familiens sommerperle. Idet fjerne ser jeg konturene av slappe sommerdager med sol litt småpuss påhus og plen fisking i sjøen krabber og så videre.

– Hva klarer du deg absolutt ikke uten i ferien?

– Kona mi barna mine og trivsel i en eller annen form. Eller som jegbruker å si: «No ska vi stooor-kos oss».

– Oslos beste sommersted?

– Det må bli terrassen til Tante Gro og Onkel Knut på Årvoll med en iskaldøl i den ene hånda og muligens en god hvitvin i den andre.......

– Ditt sommerparadis?

Håper at det skal bli Nord Statland på Trøndelagskysten. Nord Statland er etgammelt industristed med litt «sørlandspreg» over seg. Dvs. at deler av deter litt tettbygd med hvitmalte gamle hus. Min sommeradresse vil være NordStatland i årene framover.

– Hva slags lesestoff ligger i strandbagen din?

– Strandbagen min? Det har jeg dessverre ikke. Skulle jeg likevel bevege medtil stranden så ville nok en god krimbok absolutt være å foretrekke. Kanskjeleser jeg Mikael Niemis «Populærmusikk fra Vituula» igjen. Jeg hadde en storopplevelse med den boka.

– Hvilken sang er sommer for deg?

DDE's «Vinsjan på Kaia». Den har jeg sunget mange ganger i løpet av de siste12-14 årene og tro det eller ei det er like ok hver gang.

– Hvor reiser du aldri tilbake?

Det er nok enklere å finne steder som jeg ønsker å reise tilbake til ennmotsatt. Tror ikke jeg har så dårlige opplevelser knyttet til noe sted atjeg ikke ønsker meg tilbake til. Når det er sagt så er det veldig spennendeå besøke nye steder.

– Hva gjør du for å gå i dvale i ferien?

Jeg er ikke typen til å gå i dvale men for å slappe av så trenger jegegentlig minst én uke for at kroppen og hodet skal forstå at jeg har fri.

– Hva liker du minst med sommeren?

– I Trøndelag og i andre deler av landet er vi plaget med knott og mygg. NårOdd Børretzen sier: «Jeg hater Måker» så vil min versjon være: «Æ haterknott».

– Hva er den verste sommerjobben du har hatt?

Har hatt sommerjobb siden jeg var åtte år gammel. Som åtteåring kjørte jegsilokrana på en gård like ved Namsos. Selv om jeg har jobbet hver sommersiden så har jeg ingen «verste» minner.

– Ditt beste sommerminne?

– Det er mange men tror forventningene til Hellas og øya Kos i 1986 er detbeste. Hadde akkurat truffet Lise i januar var mildt sagt rar i hodet oghun var ihuga interrailer. Hun reiste én måned før meg så ventetiden blelang men både Hellas Kos og det å være sammen i 14 dager ble som jeg haddedrømt om.

– Hva er din favoritt-duppeditt?

– Jeg liker ikke duppeditter og jeg er ikke glad i bruksanvisninger. Må jegvelge noe så er det mobiltelefonen som jeg er totalt avhengig av oglaptopen.

– Hvilken lyd og lukt forbinder du med sommer?

– Lyd: Ploppen som hvitvinskorken lager akkurat når den forlater flaska. Iseg selv god nok grunn til å ikke kjøpe kartongvin. Med lukt er jeg nokspesiell. Jeg har vokst opp med bildemontering og gamle biler. Det finnesikke bedre lukt enn den du finner på et området med flere hundre utrangertebiler som sola steiker på. Blandingen av litt bensin litt gummi littinteriør et gammelt askebeger full av sneiper og så videre. Hærrlig!

– Hva er du mest redd for i vannet?

– Uten tvil temperaturer under 30 grader pluss!!!!!

Mer fra Dagsavisen