Innenriks

Pastorens O L-engasjement

Søndag 8. august ble endelig åpningsseremonien fra Aten-OL sendt – ut til store deler av verdens befolkning. Sikkerheten rundt lekene er heldigvis så stor at de færreste regner med at noen terrorhandling vil bli rettet mot lekene.

Dette er i dobbelt forstand det motsatte av hva pastor Jan-Aage Torp forsøkte å forespeile det norske folk tidligere i år. Han hadde nemlig besøkt Aten i mai og der hadde han sammen med tolv andre personer angivelig bedt gjort profetiske handlinger og erklært at OL ikke skal gjennomføres.

Grunnen til dette var ifølge ham selv at han fikk et syn i Hellas en åpenbaring om et kommende blodbad. Torp ble deretter aktiv i en internasjonal bønnegruppe hvor han fortsatte å be til Gud om at OL måtte stanses. Dermed må pastor Torp på sett og vis ha slått fra seg åpenbaringen om et blodbad. For måneden etter gikk han ut i pressen igjen og sa at innslag av gresk mytologi under de olympiske lekenes TV-sendinger kan gi negativ åndelig påvirkning fordi det står i bibelen at man ikke skal ha andre guder. Dermed hadde han nok en grunn til å måtte stoppe OL gjennom bønn.

Torp anser denne gang spørsmål som: «Dersom OL allikevel arrangeres» som hypotetiske spørsmål. Pastoren uttalte i samme anledning at åpningsseremonien under OL på Lillehammer var et okkult OL-innslag som slapp demoniske krefter utover Norge.

Nå som OL kommer i gang oppfordrer jeg Torp til å innta tenkeboksen en lang stund og i første rekke innse at han denne gang tok feil. Dessuten vil jeg oppfordre alle kristne til å tore å stille mer kritiske spørsmål til slike mennesker som han. Praktisering av religion kan foregå uten å ødelegge for den menneskelige fornuft og videre utvikling. Religion er altfor ofte total og irrasjonell underkastelse av en ytre autoritet som aldri har framkommet i annet enn enkeltmenneskers påstander. I religionenes organiserte former finnes medlemmer som tror på det deres ledere påstår.

Jeg vil derfor hevde at det er svært uansvarlig av lederen i en menighet å fremme slike absurde påstander som det Torp gjør. Dessuten er jeg sterkt forundret over at denne mannen kan fremme sine absurditeter og i tillegg hetse homofile både i NRK (debattprogrammet Rett på) og TV2 (Holmgang) uten å bli møtt med ordentlig kritisk journalistikk. Det sier litt om hvilken type mennesker som betjener media den 4. statsmakt og det er det mest skremmende av alt!

Arild Knutsen

Mer fra Dagsavisen