Innenriks

Lyn som en nysådd plen

Etter tre dagers opphold i Oslo med vel så stort fokus på flytting og innredning av leilighet var Tessem en av de få som spilte hele kampen på iskalde Greveskogen idrettsplass i går.

Han synes Lyn så ut som en nysådd plen. Mest grå men med lovende grønne flekker. Og med varmen og sola vil også Lynlaget blomstre. I går ledet laget 1-0 til det gjensto ett minutt og tapte tre minutter på overtid.

Jo Tessem gikk inn som «hengende» spiss i Lyns 4-2-3-1 system.

– Jeg har spilt på så mange forskjellige plasser at jeg kan tilpasse meg det beste. Men denne oppgaven er vel ganske lik den indreløper-rollen jeg er mest komfortabel med sier Tessem til Dagsavisen.

Måtte øve

At Lyn relativt unødvendig tapte sin siste treningskamp før seriestart ser han ikke noe problem med. Det viktigste for ham og hele laget er å bli bedre kjent. I går var han midtpunktet i egentlig to forskjellige Lyn-lag før og etter pause.

– Jeg fikk øynene opp for hvor god og bred stall vi har sier han.

Og det ble tydelig i en hendelsesfattig kamp med to lag som før pause bar mest preg av at alvoret nærmer seg.

Men Lyn-trener Espen Olafsen forklarer:

– Før pause skulle vi øve på noe vi ikke har trent på i vinter å ligge med lavt press. Vi ble dessverre seende ut som et sjakkparti uten framdrift sier han.

– Men vi må øve på forskjellige kampbilder sier han.

Ungdommen

Da 2. omgang startet hadde Lyn byttet sju spillere ungdommen overtok og de overtok også hele banespillet. Men etter en målløs 1. omgang var det typisk at Lyn tapte i den omgangen de var klart best.

For med innhoppene til særlig Kristoffer Dahl Tomasz Sokolowski Colo Halit og Ji-Ho Cha ble det fart og bevegelse i Lyn-spillet. Jo Tessem innordnet seg alle endringene og etter å ha skapt en eneste sjanse før pause (volleyskudd fra Tessem utenfor) skapte laget fem brukbare muligheter etterpå.

– Vi har i praksis to lag. Og det er nødvendig med det tøffe programmet vi får. Men det er flott å se at unggutta utfordrer etablissementet sier Olafsen.

Målene som kom var alle signert Odd Grenland:

67 min.: 0-1. Lars Kristian Eriksen slår et innlegg som Odd-keeper Erik Holtan har kontroll på men som han plutselig fomler inn i eget mål.

90 min.: 1-1. Alexander Aas bekrefter at han er banens beste spiller skaper en kontring som ender med at Armin Sistek header inn utligningen.

93 min.: 2-1. Etter et kort frispark fra 17 meter smeller Tarjei Dale ballen opp i krysset. Vakkert og enkelt.

– Lyn vil kjempe på øvre halvdel av tabellen. Men det vil vi også sier Odd-trener Arne Sandstø som var mest fornøyd med resultatet.

De to Lyn-lagene så slik ut:

1. omgang: Al Habsi – Onstad Berntsen Lustü Håkonsen – Lagerløf Hanssen – Derek Sørensen Tessem Sundgot – Markstedt.

2. omgang: Marques – Eriksen Berntsen Håkonsen H. Dahl – K. Dahl Sokolowski – Derek Sørensen (Cha i 30 min.) Tessem Halit – Moen.