Nyheter

Brann i to barnehager på Klepp: - Forferdelig trist

Tre hus ble evakuert etter en brann i en barnehage på Klepp natt til lørdag. Like etter ble det meldt om brann i en annen barnehage. Politiet kan verken bekrefte eller avkrefte at brannene er påsatt.

Like før klokka 4 natt til lørdag, ble tre hus evakuert på grunn av brann i Markå barnehage i Viervegen på Klepp.

– Vi holder på å evakuere på stedet nå. Brannvesenet jobber med å slukke brannen. Det er ingen indikasjoner på at det er folk i bygget, sa operasjonsleder Rune Tallaksen i Sørvest-politiet til NTB i natt.

– Barnehagen står ikke til å redde, skrev politiet i Sørvest på Twitter kort tid senere.

Natt til lørdag ble Markå barnehage totalskadd av brann.

Ifølge politiet er spredningsfaren til andre hus betydelig mindre etter at brannvesenet har drevet slukningsarbeid. Det er ikke meldt om personskader.

Like etter ble det meldt om en brann i en ny barnehage i Fjogstadvegen, som ifølge Google Maps ligger knapt 20 minutter unna den første i gåtid. Brannen i denne barnehagen ble raskt slukket. Det var et skur det brant i, opplyser politiet.

– Vi gjør etterslukkingsarbeid og har vakthold utover dagen. Nå ser vi etter småbranner som ligger og ulmer. Det vil vi gjøre så lenge det er nødvendig, sier Rune Tønnesen, innsatsleder i Rogaland brann og redning.

Rune Tønnesen, innsatsleder Rogaland brann og redning.

– Det er utrygt

Geir Tengesdal er rystet over nattens hendelser.

– Det begynner ikke å brenne sånn som dette. I to barnehager på samme natt. Når du har barnebarn som går i barnehagene eller har unger som bor i nærheten, blir det utrygt. Hva blir det neste? Det har vært flere branner i Klepp på kort tid, sier Tengesdal til RA ved den nedbrente barnehagen.

Geir Tengesdal

Monika Bore og Lene Kristin Løyning har vært ansatt ved Markå barnehage i 15 og 20 år.

– Det er forferdelig trist. Helt forferdelig. Jeg tenker mest på ungene som går her. Jeg håper vi klarer å lage gode dager for dem, sier Bore.

Løyning legger til:

– Det er en veldig trist dag. Det er mange minner som har brent ned nå.

Ingen skade på husene

Skadene begrenser seg til barnehagene, opplyser politiet til RA.

– Det er ingen skade på husene, etter hva jeg forstår, sier John Ask, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet kan verken bekrefte eller avkrefte at brannene er påsatt.

– Dette vil etterforskes på vanlig måte som med alle branner. Årsaken kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte nå. Brannvesenet er fremdeles på stedet i tilfelle brannen blusser opp igjen.

På spørsmål om de evakuerte er tilbake i husene sine igjen, svarer operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt at det er uvisst.

– Ofte får folk flytte inn igjen etter at de har luftet ut.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: