Nyheter

Allservice selger industribygget på Forus

Allservice’ industribygg på Forus skal selges. Bedriften skal snart flytte, og all aktivitet skal samles på Åsen.

Forus — Produksjonslokalene til veiledere og ansatte i Allservice har vært i drift siden bygningen sto oppført i år 1999, og nå skal aksjeselskapet med de tilrettelagte arbeidsplassene legge bygning og tomt på Forus ut for salg.

– Eiendommen blir lagt ut for salg i nær framtid, sier administrerende direktør Ståle Johan Knutsen til RA.

Den 3326 kvadratmeter store tomten i Midtgårdveien 2 har 1270 kvadratmeter produksjonslokaler og andre funksjoner, og brukes nå av 60 deltakere og 11 veiledere. I dag lages det dataskap og trekasser her, i tillegg pakkes en rekke magasiner i plast, og det brettes kartong for ulike oppdragsgivere.

– Trangt

– Bygget ble opprinnelig oppført med tanke på 45 personer, så det begynner å bli trangt her, sier Knutsen.

Nå skal all virksomheten til Allservice samles på Åsen, der deler av bygningen fra 1979-1980 er revet, og deler er under restaurering, mens det også bygges nye produksjons- og kontorlokaler på tomten i Auglendsdalen.

– Nå får vi nye lokaler tilpasset dagens standard og behov. Lokalene på Åsen var umoderne, for eksempel hadde vi rundt 100.000 i årlige strømutgifter, sier Allservice-sjefen.

d

Flytter i mars 2022

Budsjettet for Åsen-lokalene er 60 millioner kroner.

– Byggingen er i rute. Innflytting er planlagt i midten av mars, sier Knutsen.

Han opplyser at prisantydningen på Forus-eiendommen er 19,5 millioner kroner.

Allservice har Stavanger kommune som største aksjonær og også er eid av Rogaland fylkeskommune og kommunene Sandnes, Randaberg, Sola, Gjesdal, Strand og Hjelmeland.


d






Mer fra Dagsavisen