Nyheter

Kosepratet med tidligere Odins soldater-talsmann på Facebook

På sin Facebook-side kom innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) med både nattaønsker og oppmuntrende ord til Ronny Alte, som er en sentral skikkelse i den islamfiendtlige organisasjonen Odins soldater.

Det er i kommentarfeltet under en sak Listhaug i går delte på sin Facebook-side at hun diskuterer med Ronny Alte, som har gjort seg kjent som talsperson for de to islamfiendtlige organisasjonene Odins soldater (Soldiers of Odin) og Norwegian Defence League. Tråden er nå slettet.

På spørsmål fra Alte om hvorfor personer som ham beskyldes for å være rasister i innvandringsdebatten, svarer Listhaug følgende:

"Jeg tror venstresiden altfor lenge har vært slepphendt med å bruke rasisme-kortet når de mangler argumenter", og fortsetter med at "tiden for å skyve ting under teppet er forbi" (se skjemdump).

Alte svarer med å rose Listhaug for jobben hun gjør, hvorpå Listhaug avslutter med å ønske ham en god kveld videre, etterfulgt av et smilefjes.

Les også: Fabian Stang blir statssekretær for Listhaug

– Visste ikke hvem han var

Det var ABC Nyheter som først omtalte saken. De har vært i kontakt med Listhaugs politiske rådgiver, Espen Teigen (Frp), som i går kveld sto bak kommentarene på hennes hjemmeside.

Han avviser at Listhaug uttrykker sympati med Alte i sitt svar til ham.

– Denne kommentaren gir ingen støtte til hans synspunkt. Dette er en generell kommentar hvor veldig mange, inkludert Sylvi Listhaug, får slengt rasisme-kortet etter seg når venstresiden som oftest er tomme for argumenter, sier han.

Teigen hevder overfor ABC Nyheter at han ikke visste hvem Alte var da han skrev kommentarene på vegne av Listhaug, og vedgår at han ikke burde svart ham.

– I et hav av kommentarer på Facebook, koblet jeg ikke navnet med hvem det var, og svarte naturlig nok han på lik linje med alle andre. Hadde jeg koblet hvem det var der og da, hadde jeg selvsagt ikke svart han. Vi bruker alltid å ha en høflig og hyggelig tone overfor folk på Facebook.

Les også: Ønsker ikke Listhaug som listetopp

Avviser bekjentskap

På spørsmål om hvorfor tråden nå er slettet, svarer Teigen at det er fordi det kom flere kommentarer i samme tråd som gikk over grensen.

Listhaug har ikke besvart ABC Nyheters henvendelse, men Alte avviser at de to kjenner hverandre fra før. Han sier også til nettsiden at han forstår hvorfor kommentarene hans ble fjernet.

– Jeg har full forståelse for at den ble slettet. Den er jo nettopp fordi folk går bananas og vil at jeg skal fryses ut av samfunnet, sier Alte.

Nyeste fra Dagsavisen.no: