Nord-Norge

100 millioner til satsing på biogass i Sømna

Styret i Innovasjon Norge har vedtatt å gi Sømna Biogass Eiendom inntil 100 millioner i lån og tilskudd for å etablere et topp moderne biogassanlegg.

– Dette er en satsing som vil ha vesentlig betydning for regional sysselsetting, grønn omstilling av næringslivet regionalt og en betydelig samfunnseffekt, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Investeringen sikrer minimalt metangassutslipp fra landbruket, CO2-fangst for salg, bedre klima- og miljøregnskap for havbruk og redusert utslipp fra transportnæringen.

– Teknologien og forretningsmodellen som er utviklet for å realisere biogassanlegget, er svært klima- og miljøpositivt. Bioresten blir en fullverdig gjødsel som vil erstatte handelsgjødsel, og skal benyttes i planteproduksjonen på gårdsbrukene, sier fungerende daglig leder Kristian Warholm i Sømna Biogass Eiendom.

Det totale prosjektkostnadene for det nye biogassanlegget er 410 millioner kroner.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: