Viken

NRK Østfold - en saga blott

Det er naturlig at regionredaktør Jannicke Engan i NRK Øst helst vil minimalisere virkningene av at NRK Østfold ikke lenger skal være et fullverdig distriktskontor i NRK. Selv navnet NRK Østfold blir snart strøket, skriver Frode Rekve.

Frode Rekve

Frode Rekve 
Tidligere fagmedarbeider og sjef på Institutt for Journalistikk

Alle forstår at når de lokale fjernsynssendingene forsvinner, så går tidligere NRK Østfolds stolte flaggskip ned. Redaksjonen blir ribbet for sitt viktigste og kraftigste journalistiske medium. Riktignok skal underkontoret i Fredrikstad produsere et og annet innslag til de nye regionale tv-sendingene i ny og ne, men det er ikke det samme som daglige, fullverdige sendinger. Det viktigste er at folk i Østfold nå får et mye dårligere profesjonelt lokaltilbud på tv.

DEBATT: «Du tar feil, Rekve - NRK i Fredrikstad vil bestå»

At den lokale melodi- og pludreradioen på NRK P1 fra Gamlebyen fortsetter, er en mager trøst for østfoldingene. Likeledes at underkontoret i Fredrikstad fortsatt kommer til å lage nettsaker på nrk.no.

LES OGSÅ: 
NRK-tillitsvalgt: – Usikkerhet blant de ansatte
Slår sammen tv-sendingene til Østfold, Buskerud og Østlandssendingen

De ansatte er trolig også bekymret for hvor lenge NRK vil opprettholde en like stor bemanning på et underkontor som skal produsere mindre og kutte helt ut den både teknisk og journalistisk krevende daglige tv- produksjonen

KOMMENTAR: Også NRK tryner i Viken