NRK-tillitsvalgt: – Usikkerhet blant de ansatte

– De ansatte føler en usikkerhet rundt endringene som skjer i NRK Østfold nå, sier tillitsvalgt Odd Skjerdal. Han skulle ønske han hadde mer informasjon til kollegaene sine.

Forrige fredag ble det kjent at NRK Østfold sine tv-sendinger skal slås sammen med sendingene til NRK Buskerud og NRK Østlandssendingen. Tillitsvalgt Odd Skjerdal forteller at de nærmere femti ansatte ved Fredrikstad-bedriften har opplevd flere omganger med endringer nå, og at det nå skaper usikkerhet hos de ansatte.

– Vi har fått være med i prosessen, men føler at den kunne vært startet tidligere, og at vi har litt dårlig tid før første sending.

LES OGSÅ: Slår sammen tv-sendingene til Østfold, Buskerud og Østlandssendingen

Har ingen gode svar

Skjerdal sier de har opplevd prosessen som litt brå.

– I august fikk vi informasjon fort og brått om sammenslåingen og det var mange beslutninger vi skulle ta stilling til på kort varsel, sier Skjerdal.

– Når de ansatte kommer til meg, er det usikkerheten de tar opp. De lurer på når, hvor, hva skjer. Jeg skulle gjerne hatt gode svar å gi til kollegaene sine, men det har jeg ikke. Vi jobber med å utvikle produktet, og hva det skal bli. Det eneste jeg vet sikkert, er at de sier det ikke skal nedbemannes i denne runden. Og at vi vil lage god journalistikk som berører våre seere.

At NRK Østfold-navnet blir borte, har vært kjent siden begynnelsen av august. NRK-veteran og spaltist i Demokraten, Frode Rekve mener at en navneendring og en sammenslåing av distriktssendingene på TV er begynnelsen på slutten for prosjektet han var med og starte opp på 80-tallet.

Frode fra sidelinja: Også NRK tryner i Viken
Dette svarer NRK: Du tar feil, Frode Rekve

Flaggskipet går ned

– Da jeg begynte i NRK radio for en evighet siden, hadde vi én sending for Østfold, Vestfold, Buskerud, Oslo og Akershus sammen. Den sendingen het Østlandssendingen. Så ble etter hvert Buskerud skilt ut som eget distriktskontor, og seinere til NRK Østafjells sammen med Telemark og Vestfold. Oslo og Akershus beholdt navnet Østlandssendingen. Så, i 1982 var jeg med på å starte et eget distriktskontor for Østfold, der vi etter hvert fikk produsere egne radio- og tv-sendinger pluss nettsider bare med Østfold- innhold.

Tv-sendingene har etter hvert blitt det viktigste journalistiske produktet, mener veteranen.

– TV- produksjonen er NRK Østfolds flaggskip, og det er det som nå går ned, sier han.

– Nå ender vi med et slags lapskaus-TV der vi får innslag fra Hallingdalen, Eidsvold, Oslo og Drammen, og innimellom en liten snutt med noe fra Fredrikstad eller Østfold.