Moss

Forhandler fortsatt

HANDEL: Rema 1000 ønsker å etablere en ny butikk på Jeløy. Frelsesarmeen, som eier bygget, sier de fortsatt er i forhandlinger.

Tidligere i år åpnet Rimi en ny forretning på Jeløy. Nå kaster Rema 1000 seg på i kampen om kundene.

De har planer om å flytte inn i Etac-bygget ved siden av Fretex langs Bråtengata, ikke langt fra Søly båthavn. Foreløpig er det noe uvisst når - og om - de kan åpne dørene.

- Vi er i forhandlinger med Rema 1000. Foreløpig er ingenting sikkert, men vårt ønske er at det kommer i orden så fort som mulig, forteller Dag Tellefsen, daglig leder i Frelsesarmeens Eiendommer AS.

Tomt fra og med nyttår

Per i dag er det fortsatt hjelpemiddelprodusenten Etac AS som leier der. De har allerede begynt å flytte.

- Leieavtalen utgår 31. desember, så vi skal være ferdig med å flytte ut innen da, sier Glenn Kjær, administrerende direktør og salgssjef i bedriften.

Deres nye base er i det gamle Candy King-bygget langs fylkesvei 120 i Moss.

- Det er det flere grunner til. Det er et mer tidsriktig og moderne bygg for oss, som er bedre tilpasset de kvadratmeterne vi ønsker. Det har også en mer riktig takhøyde for lageret vårt. Kort fortalt er det et mer optimalt bygg for Etac.

Arealet og leieprisen er ifølge Kjær også lavere.

Tar sikte på høsten 2015

Det er Rema eiendomsutvikling som forhandler om å få på plass en avtale. Daglig leder Arild Åserud forteller at de har planlagt at butikken kan være klar til bruk om et års tid.

- Den kan være klar til høsten 2015, sier han.

Han ønsker ikke å kommentere noen prislapp på prosjektet, men de seg for seg en oppgradering av dagens bygg og området rundt.

Jan Frode Johansen, regiondirektør i Rema 1000, påpeker også at ingenting er sikkert ennå.

- Vi er avhengige av å få på plass en byggetillatelse, men vi håper det går i orden, sier han.

I dag har butikkjeden allerede en annen butikk på Jeløy, like ved kanalen. Johansen mener det helt klart er plass til én til på øya.

- Det er masse omsetning og et godt grunnlag der.

Hvis selskapet får det som de vil, blir det altså hele seks Rema 1000-butikker med postadresse i Moss.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no