Nyheter

Byjubileet henger i en tynn tråd

Siste nytt om byjubileet fra pressekonferansen på Moss rådhus.

I lys av det seneste smitteutbruddet i Moss, er det mange ubesvarte spørsmål knyttet til byjubileet. Om ikke lenge er det jubileumsuke for Moss' 300-årsjubileum, og det er i utgangspunktet planlagt en rekke arrangementer mellom lørdag 8. august til søndag 16. august.

Bakgrunnen for arrangementene er at det er 300 år siden Moss fikk bystatus av Fredrik IV.

Les også: Dette er kommunene som har blitt advart etter utbruddet i Moss

Mange arrangementer avlyst 

I en pressekonferanse på Moss rådhus forteller ordfører Hanne Tollerud at alle byjumileumsarrangementer til og med 12. august blir avlyst.

Hvorvidt arrangementene de påfølgende dagene går som vanlig, vurderes fortløpende.

Dette innebærer at byfesten den 10. august og Christian Frederik-løpet den 15. august også blir avlyst. Ellers er alle de andre arrangementene av en større karakter avlyst.

Byfestdagene skulle etter planen vare fra den 10. august til den 15. august.

Les også: Ingen nye smittetilfeller i Moss det siste døgnet

Folkehelsa først  

Både Hanne Tollerud og Trygve Nordby, prosjektleder for byjubileet, konstaterer at folkehelsa trumfer bursdagsfeiringen.

– Tiden er ikke inne for dette nå, understreker Tollerud.

Nordby sier seg enig:

– Dette er veldig trist, men nødvendig. Hvis det er noe lærdom i dette, er det at koronakrisen ikke er over ennå. Vi må fortsette med dugnaden, presiserer han.

Nordby informerer om at dette vil gå utover rundt 500 frivillige som skulle bidra til byjubileet. Hundrevis av timer med øving og arbeid går til spille.

– Å avlyse et jubileum er ikke livstruende, men det er pandemien. Både kommuneoverlegen, ordføreren og jeg var skjønt enige i at denne avgjørelsen var den eneste riktige, sier Nordby.

Utsettelser

De største arrangementene har allerede blitt utsatt til neste år: Blant annet Konserten med Sunde, Eggum, Sivertsen og KORK i Nesparken.

Samtidig er det viktig å poengtere at det blir et alternativt opplegg for bursdagsfeiringen. Det kommer mer informasjon om dette snarest.

– Forhåpentligvis vil vår alternative bursdagsfeiring løfte humøret til mossinger som er lei av koronaen. Det blir for eksempel produsert en tolv minutters medley med sanger og besøk til lokale bedrifter, avslutter Nordby.

De mindre arrangementene og utstillingene, som er tilrettelagt for smittevernreglene, vil gå som vanlig. 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Moss Dagblad, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen