Nyheter

SV-politiker tatt med overgrepsbilder av barn

Politiet fant rundt 1.300 ulovlige bilder og videoer i hjemmet til mannen, som har hatt en rekke sentrale tillitsverv og ledende roller i SV.

Det var tilbake i februar 2018 at politiet ransaket mannens hjem. Nå er tiltalen klar.

Politiet mener han ikke bare var i besittelse av overgrepsmateriale, men også enkelte ganger delte dette med andre personer.

Advokaten: Erkjenner at det var overgrepsmateriale på PC-ene til SV-politikeren (+)

Viste barn ned i tiårsalderen

I hjemmet til mannen i 50-årene fra mossedistriktet, som har hatt store og fremtredende tillitsverv i både politikken og arbeidslivet, fant politiet rundt 1.300 bilder og videoer som seksualiserte barn eller viste overgrep mot barn.

Materialet ble funnet på en rekke enheter, inkludert tre PC-er, en mobiltelefon, minnepenner og DVD-plater.

Hovedvekten av materialet viste barn som poserte lettkledd i seksuelle settinger. Deler av innholdet politiet fant viste også barn helt ned mot tiårsalderen, som hadde seksuell omgang med andre barn eller voksne.

I tillegg til de nevnte bildene og videoene, fant politiet også noveller og andre tekster med skildringer av seksuelle overgrep mot barn.

Ga seg som politiker

Mannen er ikke lenger aktiv politiker, men var det da overgrepsmaterialet ble beslaglagt av politiet.

Tone Monclair, mannens forsvarer, forteller at hennes klient har forklart seg om funnet, men vil ikke kommentere hvordan mannen stiller seg til spørsmålet om straffskyld før saken skal opp i Moss tingrett i april.

Du kan lese mer om mannens forklaring til politiet her (+).