Nyheter

– Et viktig skritt for PHS til Moss

– Mulighetene for å få en politihøyskole til Moss er større nå, etter at Høyre og Frp vil ha skolen ut av Oslo.

Av Paul Norberg

Det mener Ulf Leirstein (Frp), som er medlem av justiskomiteen på Stortinget.

Justisbudsjettet for 2018 ble vedtatt av Stortinget mandag kveld, og sett fra Østfold og Moss er det positive signaler om at Politihøgskolen (PHS) skal flyttes ut av Oslo. For Høegh Eiendom på Verket i Moss har allerede presentert et solid konsept for rikspolitikerne. Og Østfold-politikerne kjemper for at en ny PHS skal lokaliseres i Moss.

– Kjempefornøyd

– Jeg er kjempefornøyd med at regjeringen kommer med så klare signaler om lokalisering av PHS. Hele Østfoldbenken på Stortinget er samlet om å kjempe for å få skolen til Moss, men slaget er langt fra vunnet. Allerede onsdag skal jeg møte ordfører Inger-Lise Skartlien i Rygge for å vurdere hvilken strategi som skal legges for den videre kampen, sier ordfører Hanne Tollerud (Ap) i Moss.

Hun forteller at hun vil bruke sitt politiske kontaktnett for å jobbe videre for å sikre Moss den viktige høyskolen.

– Men du møter vel motbør fra Ap-politikerne i Oslo?

– Ja. Slik er det med lokaliseringsdebatter. Oslo-politikerne jobber for hovedstadens interesser. Men denne gangen har vi et svært godt utgangspunkt, sier Hanne Tollerud.

Første trinn

Eirik Tveiten (Rødt) har lenge kjempet for å få statlige arbeidsplasser til Moss, og ser på innstillingen fra regjeringen som et godt tegn.

– Dette er første trinn i arbeidet for å etablere høyskolen her i byen. Nå må vi sette alle krefter inn på å sikre at Stortinget følger opp, og til slutt vedtar Moss som det beste alternativet, sier Tveiten.

Mer fra Dagsavisen