Nyheter

Lyngrabben får leve

Dagaktivitetssenteret er ikke blant tiltakene Moss kommune ønsker å avvikle.

Det melder kommunen selv i en pressemelding torsdag.

Den gjengis i sin helhet her:

I tråd med Moss kommunes handlingsplan fram mot 2020 må den økonomiske rammen for tjenester for funksjonshemmede tilpasses. I henhold til vedtatt budsjett for 2017 betyr dette at tjenester for funksjonshemmede må justere organiseringen av tjenestetilbudet slik at det gir en innsparing på ca. 10 millioner kroner inneværende år.

Rådmannen har i den forbindelse vurdert ulike tiltak. Avvikling av Lyngrabben dagaktivitetssenter er ikke blant tiltakene man ønsker å gjennomføre. Andre tiltak, som avvikling av boligene i Eddaveien 2 er allerede gjennomført. Noen tiltak, som innflytting av brukere i nye boliger Peer Gynts vei 89, er i en oppstartsfase. Disse tiltakene påvirker ikke nivået på tjenestetilbudet til brukerne og gjennomføres i dialog med brukere, pårørende, ansatte og tillitsvalgte.

Bakgrunn: 
Organisering av tjenester til ulike brukergrupper vil være i stadig endring. Bakgrunnen for det er at brukergrupper, demografi og forventninger hos brukergruppene er i en kontinuerlig endring. I tillegg må det tas hensyn til endringer i økonomiske rammebetingelser, slik som bortfall av vertskommunetilskudd. Bortfall av vertskommunetilskudd skyldes at kommunene ikke lenger har samme omfang av brukere fra andre kommuner som tidligere. Alt dette gjør at tjenestene kan og bør organiseres annerledes i framtiden. Det viktigste i organiseringen av tjenestetilbudet til sårbare grupper er faglig forsvarlighet og at det gjøres i tett dialog med brukere, pårørende og faglige kompetente medarbeidere.

Tiltak som er gjennomført og som skal gjennomføres. Forventet innsparing estimert til ca.10 millioner kroner i 2017:

Eddaveien 2
Avviklet oktober 2016.

Nesveien 70 
Avvikle samlokalisert bo og tjenestetilbud i Nesveien 70. 
Avvikling av Nesveien 70 gjennomføres med lignende prosess som avviklingen av Eddaveien 2. Avvikles når alle brukerne har fått alternativt botilbud. 
Berørte ( brukere og pårørende) er informert om planlagte prosesser og vil fortløpende bli orientert når alternative boliger er tilgjengelig. 
 
Repslagergata/Sydskogen/Sørtunveien 17/21:
Reduksjon 1 årsverk. Er gjennomført. 
 
Peer Gyntvei 89/60:
Reduksjon 4 årsverk. Gjennomføres så fort vi får tilgang til bygningen.

Mer fra Dagsavisen