Nyheter

Hadde ekstraordinært formannskapsmøte for Rygge Airport

– Dette må være norgesrekord i kommunal saksbehandling, sier en strålende fornøyd daglig leder i selskapet.

Knut R. Johannessen (innfelt), daglig leder i Rygge Airport, er strålende fornøyd med Rygge kommunes positive innstilling.

Rygge Airport AS (RA) er, som tidligere skrevet, inne i en fase der de jobber med å få samlet inn 7,5 millioner kroner. Pengene skal gå til en ny prosjektorganisering med tre heltidsansatte, som skal jobbe med å stable på plass en ny flyplassdrift.

I forbindelse med investeringsjakten har selskapet sendt en søknad til samtlige Østfold-kommuner om støtte. Den kom etter at Rygge kommune hadde sitt forrige formannskapsmøte, men i ettertid besteme de seg for å sette opp et ekstraordinært møte i forkant av torsdagens kommunestyremøte for å få behandlet saken i tide.

– Det er helt fabelaktig. Dette må være norgesrekord i effektiv kommunal saksbehandling når det er viktige samfunnsspørsmål det skal tas stilling til. All honnør til ordføreren og hennes folk, sier Knut R. Johannessen, daglig leder i RA.

– Vil dere nå innsamlingsmålet deres?

– Ja, vi regner med å komme i mål. Vi hadde ikke gjort dette hvis ikke vi trodde at vi skulle klare å få dette til, svarer han.

LES OGSÅ: Får egen "ambassadør" i Moss

Ga 50.000 kroner

Saken ble behandlet i et ekstraordinært formannskapsmøte klokken 15.30 torsdag, før det ble satt to streker under svaret i kommunestyremøtet rett etter.

Fra før har Aremark og Skiptvet sagt at de vil støtte Rygge Airport økonomisk.

Hver kommune blir bedt om å bidra med en sum som henger sammen med innbyggertallet. Det betyr at de store kommunene må gi mer enn de små.

Et enstemmig kommunestyre vedtok å støtte prosjektet med 50.000 kroner (noe som tilsvarer omtrent tre kroner per innbygger).