Nyheter

Selger unna flyplassutstyr

Rygge Sivile Lufthavn (RSL) har begynt å selge unna maskiner og utstyr som har gått til å drifte flyplassen. Nå vurderes det også å demontere terminalbygget.

58 objekter for til sammen flere millioner kroner fra Moss lufthavn Rygge er lagt ut på salg på auksjonssiden retrade.eu.

Til sammen er 58 nettauksjoner startet på nettsiden retrade.eu, som spesialiserer seg på overskuddsmateriell fra Norden.

Svein Hurlen, styreleder i RSL, forklarer at det dreier seg om utstyr som de overtok da de tok over flyplassdriften etter Forsvaret og som ikke ville vært brukt uansett.

– Hvis vi skulle ha drevet videre ville vi ha satt ut både brannstasjonen og snøryddingen på anbud, på samme måte som på Torp. Dermed er det mer fornuftig å få dette omsatt i stedet for å la det rustne om vinteren, sier han.

Avinor er ifølge Hurlen blant dem som er interesserte i å ta over deler av utstyret.

Forholder seg til Forsvaret

Knut. R. Johannesen, daglig leder i Rygge Airport AS, som ønsker å ta over driften på Rygge, sier utstyrssalget er nok en flis i fingeren for dem.

– Løsøre som selges unna gjør veien frem til ny drift lenger. Slik det er nå er det Forsvaret som driver flyplassen selv og da vil fremtidig utstyrsbehov måtte avklares med dem, sier han.

Kan bli aktuelt å demontere terminalbygget

Hurlen mener derimot at salget ikke har noe å si for en fremtid flyplassdrift.

– Men begynner vi å demontere terminalbygget, tar bort transportbånd og rulletrapper og så videre, så vil det ha noe å si.

– Er det aktuelt?

– Ja, hvis det ikke blir noe flyplassdrift i den kommende tiden. Blir det bare stående der, må det gjøres noe. Det koster mye å vedlikeholde, sier han og legger til:

– Vi har ikke bestemt noe om det ennå.