Nyheter

Alle skal med!

I går gikk startskuddet for årets Ferieklubb. De neste fire ukene kan barn og unge i Moss se fram til LAN-treff, cupcake-pynting og Tusenfryd-besøk – for å nevne noe.

– Det er gøy med noe i ferien, sier Ella (11), Selma (10), og Katinka (11).

De tre jentene var i går samlet i Nesparken for å spille fotball og baseball med andre deltakere i Ferieklubben, som i går hadde sin offisielle åpning. Det er spesielt én aktivitet som er populær i årets program, nemlig Tusenfryd.

– Noe for alle

Foruten Tusenfryd, er det de neste fire ukene satt av tid til dataspill og LAN-treff på Rampa Fritidsklubb, kurs i cupcake-pynting med profesjonell instruktør og tur til fornøyelsesparken Liseberg.

– Det skal være noe for alle. Noen av aktivitetene koster litt, mens andre er gratis. Uansett skal alt være av høy kvalitet og det skal være morsomt å delta, sier leder Arthur Olsen i Ferieklubben Moss om sommerens program.

I år har det så langt kommet 600 påmeldinger så langt. Olsen tror tallet vil bli høyere enn det har vært tidligere år, og hevder dette skyldes en kombinasjon av tilbakemeldinger fra deltakerne og gode samarbeidspartnere.

– Det varierer hvor mange som melder seg på, men stort sett er alle aktiviteter populære. Selv om noen av dem er litt smale, fylles de raskt opp, sier Olsen.

En inkluderende arena

Ferieklubben er mer enn bare en aktivitetsklubb, mener Olsen. Ifølge ham favner tilbudet bredt og inkluderer barn og unge fra ulike kulturelle bakgrunner og sosiale lag. Slik sett er klubben med på å bygge bruer, mener han.

– I ferieklubben er det ikke forskjell på folk. Man er sammen, og man har det gøy, forklarer Olsen.

Selv om flere av arrangementene koster penger, er Olsen opptatt av at Ferieklubben skal være et lavterskeltilbud. Som Moss Dagblad tidligere har skrevet, steg antallet fattige barn i Moss fra rundt 800 til 1.000 mellom 2012 og 2014. Det er viktig at også disse har en plass hvor man kan skape minner med andre, mener han.

– Har man bekymringer som barn, er ferieklubben et fristed og et sted man kan være her og nå, sammen med andre barn, sier Olsen.

Derfor har han laget et slags pakketilbud for årets deltakere. For flere av aktivitetene som koster penger er både transport og mat inkludert i prisen. I tillegg jobber Olsen med å nå ut til så mange som mulig.

– Vi har et godt samarbeid med skolene og er i dialog med institusjoner som barnevernet, forteller Olsen.

Ifølge Olsen jobber også skolene med å rekruttere elever som ikke har vært med i Ferieklubben før eller som sliter med språkbarrierer.

– Ferieklubben er kjent for å knytte bånd mellom deltakerne og gi felles opplevelser og er også en god mestringsarena, sier han.

Mer fra Dagsavisen