Nyheter

Stolt av kjøkkenet

Ragnhild Ulvestad (59) er enhetsleder Ryggeheimen Sykehjem, som deltar i landbruksminister Sylvi Listhaugs matkonkurranse for å fremme godt kosthold på sykehjem i Norge.

Fortell litt om matkonkurransen sykehjemmet har meldt seg på?

– Konkurransen handler om å sette søkelyset på ernæring på sykehjem. De legger vekt på hvordan maten blir servert, hvordan ukesmenyen er komponert og om maten er kortreist.

Hvorfor ønsket dere å delta i konkurransen?

– Kjøkkenet bestemte at de ville være med. Vi er veldig stolte av kjøkkenet vårt. Det er ikke veldig alvorlig, men morsomt å være med på noe litt annerledes.

Hvorfor fortjener dere å vinne?

– Vi er stolte av dem som jobber her og maten som blir servert, men vi må nok øve oss på å ta gode bilder av maten vår for å vinne. Det er en vitenskap i seg selv.

Hvorfor er mat så viktig for trivsel på sykehjemmet?

– For det første er mat viktig. Eldre trenger like mye proteiner som andre voksne. Måltidene hjelper oss å regulere hverdagen og kan virke som små lyspunkt. Det er en liten høytidsstund og det er viktig at vi gjør plass til det på sykehjemmet. Så pynter vi litt med duk og gjør litt forskjell på hverdag og fest.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Bibelen. Jeg leser mye bøker for underholdningsverdien, men bibelen har betydd mest.

Hva gjør deg lykkelig?

– Familien, god mat, gode venner, jobben. Jeg er veldig heldig som har mange ting som gjør meg lykkelig. Jeg er en ganske lykkelig person.

Hvem var barndomshelten din?

– Jeg tror ikke jeg hadde en bestemt barndomshelt. Vi flyttet mye rundt da jeg var ung og slo ikke ordentlig rot før jeg var vokst opp. Det høres kanskje litt trist ut, men sånn er det.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er ikke så miljøbevisst som jeg synes jeg burde være. Jeg kunne godt vært litt mer aktiv også. Jeg er veldig sportsinteressert, men det går på å se, ikke bedrive.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg er kommet i en alder hvor jeg har råd til å unne meg ting. Det som før var å skeie ut, kan jeg unne meg ofte. Jeg er veldig glad i å reise. Da kan du si jeg er litt egoistisk og skeier ut.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Det må være at homofile skal få lov til å gifte seg i kirken. Jeg synes det er veldig trist at de ikke kan det i dag. Det er en sak jeg kan snakke mye om.

Er det noe du angrer på?

– Jeg synes ikke det har så mye for seg å angre. Det er mye jeg har gjort som jeg ville gjort annerledes i dag, men på det tidspunktet virket det riktig å gjøre det sånn. Man blir bare bitter av å gå rundt og angre på ting.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Mannen min. Vi har vært gift i 38 år, men kunne gjerne tenke meg å ta en prat med ham i en heis, selv om vi snakker mye sammen til daglig.

Mer fra Dagsavisen