Nyheter

Sommerens samlingssted

Lisbeth Høiseth (56 år)

Bestyrer, Larkollen camping

Sommer er høysesong for camping. Høiseth har ansvaret for Larkollen camping, og har sin bopel der gjennom hele sesongen.

Hvordan har sommeren vært så langt?

– Den har vært noe variabel, med tanke på at det var såpass kaldt i mai. Dette fikk mange av gjestene til å utebli inntil varmen kom i juni. Men det har likevel vært en jevn strøm av folk hittil i år.

Hva gjør Larkollen camping til en populær campingplass?

– Larkollen har en fantastisk natur, som jeg tror er mye av grunnen til at campere velger å reise til oss. I tillegg er det nærme Oslo og relativt sentralt, samt at vi har gode sykkelstier.

Har TV-innspillingene fra campingplassen hatt noen innvirkning på populariteten?

– Jeg tror det har satt Larkollen camping på kartet. Gjennom blant annet serien Campingliv fikk seere et forhold til campingen, som førte til at de senere ønsket å besøke stedet selv.

Er det en spesiell type mennesker som ferierer på campingen?

– Dagens campere er en veldig variert gruppe mennesker, som i resten av samfunnet. Folk kommer fra alle lag av samfunnet, i ulike aldre og med forskjellige bakgrunner.

Hva skal til for å få en vellykket campingopplevelse?

– Godt humør er førsteprioritet. Man må være innstilt på å omgås andre mennesker. I tillegg så er det selvsagt viktig at campingen stiller med gode hygieniske forhold.

Ser du for deg at campingferier fortsatt eksisterer i 2080?

– Hvis camping finnes i 2080 tror jeg det er en veldig moderne variant. Men vi ser også eksempler fra blant annet USA, der campingplasser etter hvert har blitt til permanente boplasser på grunn av plassmangel. Det kan jo hende at en slik utvikling også vil skje i Norge.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg møtte gud da jeg var 18 år, så det må være Bibelen.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å glede andre mennesker gjennom store og små handlinger.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg hadde ingen spesiell barndomshelt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg var ganske sjenert da jeg var liten, noe som førte til at jeg ikke turte å gjøre alt jeg hadde lyst til.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg jobber mye og skeier sjelden ut, men jeg er veldig glad i en god biff fra Bifferiet i Moss. Det må være Norges beste biff.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– For svaktstilte barn. Barns rettigheter og sikkerhet generelt er noe som ligger meg nært og som jeg ser en økende viktighet av i samfunnet i dag.

Er det noe du angrer på?

– Vi tok alle noen dumme valg da vi var unge. Men jeg kan ikke si jeg har noe konkret jeg angrer spesielt på nå i etterkant.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– En vis gammel mann kanskje. Som kunne fortalt meg mye om livet.

Mer fra Dagsavisen