Nyheter

– Vi vil alle det beste for sentrum

Ap og Høyre har gått sammen for å berolige Moss Gårdeierforening.

Sistnevnte sendte nemlig ut et åpent brev til politikerne i Moss, hvor de ønsket seg klare svar på en rekke spørsmål knyttet til sentrumsplanen.

Nå har de to ordførerkandidatene ført i pennen et felles svar.

Jobber for samme mål

Hanne Tollerud sier hun har forståelse for gårdeierforeningens bekymringer.

– Det er betimelig å stille spørsmål, sier hun.

– Men det som er viktig å påpeke her er at vi som politikere er minst like opptatt av at det er liv og aktiviteter i sentrum som dem, legger Tage Pettersen til.

– Ingen bomring

Et av punktene som gårdeierforeningen ønsker klarhet i, er hvorvidt beboere på Jeløy i framtida vil måtte betale for å kjøre til sentrum.

– En Jeløyboer kan velge å kjøre raskt og betale, eller kjøre på andre veier gratis, men bruke litt lengre tid. Dette skal ikke påvirke lokaltrafikken, understreker Pettersen, som også forklarer at det ikke vil dreie seg om en såkalt bomringløsning.

Enighet om veien videre

Dette er uansett noe som politikerne skal ta stilling til om en fem års tid. Det betyr også at det er vanskelig å gi noe klart svar på alt i dag. Det som de to ordførerkandidatene derimot ikke er i tvil om, er at flertallet står samlet i spørsmål rundt sentrumsplanen.

– I disse store infrastrukturspørsmålene har vi vært enige i lang tid, og vi kommer også til å være det i tida framover, sier Pettersen.

Mer fra Dagsavisen