Nyheter

Giverglede blir juleglede

Med økonomiske muskler fra Kiwanis inviterer nå Ferieklubben til juleklubb med stappfullt program.

Hygge: Med økonomiske muskler fra Kiwanis inviterer nå Ferieklubben til juleklubb med stappfullt program.

- Hva er luftbazooka for noe, Arthur? Spørsmålet kommer fra Jan Erik Hellstrøm fra Kiwanis, og stilles til Arthur Olsen, som er ansvarlig for Ferieklubben i kommunen.

Grunnen til det underlige spørsmålet er at Kiwanis og Ferieklubben sammen arrangerer Juleklubb denne helgen for barn og ungdom mellom 7-16 år, og en av aktivitetene er en tur til Eventyrfabrikken i Sarpsborg, som altså kan by på den noe merkelige leken luftbazooka.

 

ekstraordinært opplegg

Det er første gang arrangørene steller i stand juleklubb sammen. Tidligere har de samarbeidet om den «vanlige» Ferieklubben i sommer- og vinterferiene. Denne helgen blir det pepperkake-pynting, tur til Eventyrfabrikken, hang out på Kambo og ikke minst aktivitetsdag i Nesparken.

- Dette blir et «ekstraordinært opplegg». Prisene for å være med er svært lave, mye takket være hjelpen fra Kiwanis, sier Olsen.

Foreldre bare tilskuere

Poenget med juleklubben er at det skal være for alle, og foreldre har knapt «adgang». I morgen og søndag blir det kurs i pepperkakehus-pynting. Jeanine Jørgensen, som tidligere har holdt kurs i cupcake-pynting på fritidsklubbene, stiller med melis, pynt og alt annet som er nødvendig.

- Foreldre kan komme og se på, men ikke røre, ler Olsen.

Det er fremdeles ledige plasser på kursene, og Kiwanis-karene og Olsen oppfordre alle som kunne tenke seg en artig lørdag eller søndag til å ta turen.

 

Akebrett i beredskap

Søndag inviteres alle til familiedag i Nesparken. Kiwanis stiller med grillmat til alle, og dagen blir full av aktiviteter.

- Dette blir noe likende det vi har arrangert på sommeren med Nesparkdagen, bare i vinterutgave, sier Gerhard Dahl fra Kiwanis.

- Jeg hadde tenkt til å kalle det akedag, men jeg tror vi må si at det blir en aktivitetsdag, sier Olsen.

Det som uansett er sikkert, snø eller ei, er at det blir natursti for barna, badminton, fotball og stylter.

- Så har vi akebrettene i beredskap, smiler Dahl.

Mer fra Dagsavisen