Nyheter

- Pårørende må reagere

- Nå som tjenester til funksjonshemmede skal spare ytterligere 18 millioner, må de pårørende reagere.

HELSEKUTT: - Nå som tjenester til funksjonshemmede skal spare ytterligere 18 millioner, må de pårørende reagere.

Det sier Hilde Torgersen, leder i Fagforbundet Moss og Våler. Hun er ikke særlig fornøyd med det hun leser ut av rådmannens budsjettforslag.

-Her kuttes det til beinet i deler av helse og omsorg. I tjenester til funksjonshemmede lå det i år inne en stor innsparing de ikke har nådd, og nå skal de altså spare ytterligere 18 millioner i 2015. Nå håper jeg de pårørende og hjelpevergene begynner å reagere. Brukerne har vedtak som skal utføres av kommunen, og per i dag er de allerede redusert bemanningsmessig. Nå må brukerne og de nærmeste følge godt med på om de får det de har krav på, sier Torgersen.

I sitt budsjettforlag skriver rådmann Bente Hedum blant annet at innenfor helse og sosial blir «omstilling» normalsituasjonen. Omstillingsarbeidet må fortsette til man er på et nivå som kommunen har råd til.

- Vi gjør noe galt om vi hvert eneste år må omstille. Hadde vi med tida omstilt oss til noe positivt hadde det vært bra. Men sånn er det ikke. Her er omstilling likestilt med nedskjæring, tordner Torgersen.

Som Moss Dagblad har skrevet tidligere går det mot oppsigelser i kommunen, og Torgersen og de andre tillitsvalgte venter i disse dager på en liste over overtallige.

- Den har vi nå ventet på i 14 dager. Jeg sier at rådmannen planlegger oppsigelser, så får vi se hvor langt det går, sier Torgersen.