Nyheter

Opprør mot Eriksson

TIL KAMP: LO Østfold mener regjeringen høvler ned 100 år gamle rettigheter med forslagene til ny arbeidsmiljølov.

- Nå står arbeidstakernes rettigheter på spill. Faglige rettigheter som LO har brukt 100 år på å opparbeide. Det kan vi ikke akseptere, derfor sier vi et krystallklart og tydelig nei til en slik rasering og nedhøvling som regjeringen legger opp til, sier LOs distriktssekretær, Ulf Lervik, i en pressemelding.

Det var mandag at meget kampklare fagforeningsmedlemmer fra hele Østfold var samlet på Inspiria for å diskutere forslagene til endringer i arbeidsmiljøloven.

Ser rødt

LO skriver at Lervik hisset 150 tillitsvalgte til kamp mot arbeidsminister Robert Erikssons forslag, og at kampånden gløder.

- Dette er starten på en mobilisering som vil vare helt til vi har fått fjernet trusselen mot arbeidsmiljøloven, sier Lervik.

For det er den blåblå regjeringens forslag om et mer fleksibelt arbeidsliv som får fagforeningene til å se rødt. LO kjemper mot forslagene om mer bruk av midlertidige ansettelser, at grensen for ukentlig overtid økes med 50 prosent og mer søndagsjobbing.

- Midlertidige ansettelser vil føre til at unge vil få problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet, og uten fast ansettelse vil de ikke få innvilget lån, sier han.

- Galskap

Også tidligere LO-høvding Yngve Hågensen hadde møtt fram, og smilte ikke akkurat av forslagene.

- Regjeringens forslag gjør meg både forbannet og trist. Dette er en så stor trussel mot arbeidslivet at alle gode krefter må forenes for å sette en stopper på galskapen, sier han i pressemeldingen.

Aps Stein Erik Lauås, som sitter på Østfold-benken på Stortinget, mener høringsprosessen har vært en vits.

- At ikke partene i arbeidslivet har fått uttale seg innen forslagene ble sendt ut på høring, er i seg selv uakseptabelt, mener han.

elisabeth.skovly@dagsavisen.no