Moss får et 10 meter høyt stupetårn

Installasjonen på Rabben skal stå klar i august 2020.

Folkeparken Rabben skal bygges på nordsida av Mosseelvas avløp. Der vil det blant annet komme et stupetårn. Det har Jubileumskomiteen for Moss 2020 bestemt.

Fredag gikk de enstemmig inn for prosjektet til Rintala Eggertsson Arkitekter kalt «FLYT».

– Installasjonen fyller alle kriterier for valg av kunstprosjekt på Rabben som spesifisert i konkurranseprogrammet, sier Thale Fastvold, kunstkonsulent og kunstutvalgets leder.

Dette er stupetårnet som skal bygges på Rabben i Moss.
Foto: Rintala Eggertsson Arkitekter

Med på å befeste Moss som havneby

Utvalget mener prosjektet vil støtte byutviklingen og Moss’ intensjon om å ha en tydeligere identitet som havneby i nær kontakt med fjorden.

– FLYT er både et vakkert prosjekt som går tydelig i dialog med landskapet og det er bruksvennlig med flere nye aktiviteter som vil være til gode for både Moss’ beboere og besøkende, i alle aldersgrupper, skriver de.

Installasjonen er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Den skal avdukes under feiringen av 300-åsjubileet til Moss i august 2020.

– Vi har sterk tro på at kunst og arkitektur kan gi områder som dette identitet og håper og tror at prosjektet vårt kan gi tomta en sterk og positiv identitet, sier Dagur Eggertsson og Vibeke Jenssen i Rintala Eggertsson Arkitekter.