En av fem vil nekte å ta koronavaksinen når den kommer

I en ny undersøkelse svarer 18 prosent av de spurte at de vil nekte å ta koronavaksinen når den blir tilgjengelig. Kun 60 prosent sier at de vil ta vaksinen.

– Et klart flertall vil ta vaksine. I underkant av en av fem nordmenn vil ikke, noe som har vært tilfelle i august, september og så langt i oktober, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

I undersøkelsen fra Norsk koronamonitor har de spurt 4000 personer om de vil ta vaksine mot koronaviruset når den blir tilgjengelig. Siden forrige undersøkelse, som ble publisert i slutten av august, har andelen som svarer «ja» på at de vil ta vaksinen falt med tre prosentpoeng, og andelen som vil nekte å ta vaksinen har økt med to prosentpoeng.

I en undersøkelse Dagbladet publiserte tidligere denne uken svarte 39 prosent at de ikke vil ta vaksinen hvis den blir tilgjengelig nå.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Statsminister Erna Solberg gikk lørdag ut i Dagbladet og advarte dem som er skeptiske til å ta koronavaksinen når den kommer.

– Dersom vi får for få som vaksinerer seg, så blir det vanskeligere å slippe opp etter hvert. Og det er jo hensynet til dem som blir alvorlig syke som er avgjørende, sa hun.

I den nye undersøkelsen fra Norsk koronamonitor oppgir samtidig 66 prosent at de er bekymret for at en ny koronavaksine kan ha uheldige bivirkninger. Dette er seks prosentpoeng flere enn i august.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Moss Dagblad, se våre abonnementstilbud her.