Debatt

Om regjeringens satsing på barnevernet

Høyres Tage Pettersen overrasker nok ingen, når han i Moss Dagblad gir uttrykk for at han verken liker Arbeiderpartiets politikk, eller den nye regjeringsplattformen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Pettersen legger likevel ingenting imellom, når han forsøker seg på å beskrive hvordan barnevernet nå vil bli et dårligere tilbud til de som trenger det.

Etter et omfattende antall rapporter med alvorlige signaler om mangler og feil i barnevernet. Etter sterke bekymringer fra både barneombud, helsedirektorat og riksrevisjon. Samtidig med gjentatte advarsler fra brukere, deres organisasjoner og ansatte, kunne man kanskje forventet en noe mer ydmyk tilnærming fra Høyres talsperson. I tillegg kan neppe Tage Pettersen ha unngått å ha hørt klare meldinger fra kommunene, som tydelig har sagt fra om en barnevernsreform som er underfinansiert.

Valget i høst viste at folk ønsket et politisk skifte, der vi styrker velferden, fordeler bedre og sikrer en god arbeidshverdag. Som del av den jobben regjeringen skal gjøre, hører det med at vi ønsker at selskaper med økonomisk fortjeneste som hovedmål, ikke skal bruke våre felles budsjetter som er tiltenkt en bedre hverdag for barn i barnevernet. Vi trenger disse pengene til økt kompetanse, og utvikling av trygge tilbud for barn og ansatte.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra: Debatt