Film

Von Trier lager TV-serie

- En TV-serie verden ikke har sett maken til. Det er målet med Lars Von Triers neste prosjekt, «The House That Jack Built».

Det var på et pressemøte under filmfestivalen i Venezia i går at den danske regissørens produsenter Peter Aalbæk Jensen og Louise Westh avslørte at Lars Von Triers neste prosjekt blir en TV-serie, hans første siden «Riket» i 1990. Manusarbeidet starter allerede i høst, og opptakene går i gang i 2016, ifølge avisen Politiken.

- Det blir noe du aldri har sett før, og aldri kommer til å få se igjen. Så kjære verden, hold pusten, utbasunerte den ubeskjedne Zentropa-direktøren Peter Aalbæk Jensen i kjent stil, og understreket samtidig at TV-serien blir engelskspråklig og med et stort skuespillerensemble.

Ifølge nettavisen Deadline Hollywood skal serien produseres av Jensen og «Nymphomaniac»-produsent Louise Westh i samarbeid med Danmarks Radio.

Selv sier Lars von Trier ingenting, til tross for at hans egen «director‘s cut»-versjon av hele «Nymphomaniac» ble vist i Venezia i går, i en utgave som er hele halvannen time lengre enn de to filmene som ble vist på norske kinoer i vinter. Den usensurerte versjonen av Volum 1 hadde premiere på filmfestivalen i Berlin, mens del to nå vises for første gang internasjonalt i en fellesvisning av hele «Nymphomaniac»-prosjektet.

Fortsatt har Lars von Trier munnkurv fra å uttale seg offentlig, en konsekvens av hans mange famøse møter med pressen og da spesielt nazistuttalelsene på pressekonferansen i Cannes i forbindelse med filmen «Melancholia». I går uttalte han seg likevel indirekte om «Nymphomaniac» da skuespiller Stellan Skarsgård ringte den fraværende regissøren under pressekonferansen etter et spørsmål han selv ikke kunne svare på. TV-serien sier han imidlertid ingenting om, men ifølge produsentene er den ikke relatert til verken horrorfilmen fra 2009 eller familiedramaet fra 2013, eller for den saks skyld Metallica-sangen «The House Jack Built».

Mer fra Dagsavisen