Nye takter

Enda en popfantasi fra H.P. Gundersen

Chinatown Bluesband er enda et produkt av den frie fantasien til H.P. Gundersen. Klassisk pop med en liten kinesisk vri, mener Dagsavisens anmelder.

Dagsavisen anmelder

5

Chinatown bluesband

«Silvertones»

Drabant

###

Vi har for lengst mistet tellingen over hvor mange band bergenske H.P. Gundersen har vært med i. I fjor var det Last Hurra! som gledet oss enda en gang, men her kommer han som så ofte før med noe helt annet igjen.

Chinatown Bluesband er en sammensetning der Nora Yueyue Zheng og det tradisjonelle strengeinstrumentet guzheng spiller en sentral rolle. På tross av bluesreferansen i bandnavnet er repertoaret pur, klassisk pop, med coverlåter av Rolling Stones, The Kinks, Bob Dylan og Lovin Spoonful. Åpningslåten «Baby It’s You» er mest kjent med The Beatles, selv om Burt Bacharach skrev den. Den har sjelden vært mer forførende enn her. Det samme gjelder «Be My Baby» av The Ronettes. Den beste overraskelsen er den ene sangen vi ikke hadde hørt før, «Everything Is OK», som er skrevet av Christine Lakeland.

Les også: «Noe av den vakreste, mest sørgmodige musikken jeg kan huske å ha hørt» (DA+)

Sangerne på plata er Åse Britt Jakobsen og Maria Due. Sistnevnte ga ut et fint Gundersen-produsert coveralbum under navnet Lucky Fish for et par år siden, er snart tilbake med nytt materiale på egen hånd, men inntil videre kan vi høre henne igjen her. Men det som gjør albumet mest spesielt er altså de kinesiske klangene til Nora Yueyue Zheng, i samspill med alle gitarene til Gundersen og en generelt delikat produksjon. De gir sangene en ny identitet, og får dem til å skinne enda en gang til.