Nye takter

Charles Aznavour er død

Var kåret til århundrets største artist og entertainer.

Den franske sangeren og skuespilleren Charles Aznavour er død, 94 år gammel.

Aznavour døde i sitt hjem i Provence i Frankrike mandag. Han kom nylig hjem fra en turné i Japan. Den populære sangeren med tilnavnet «Den franske Sinatra» etterlater seg en 70 år lang karriere med over 1.200 sanger og svimlende 180 millioner solgte plater.

Han fikk sitt gjennombrudd i Paris på 50-tallet og ble enda større etter å ha vært på turné med Edith Piaf både i Frankrike og USA.

Selv om Aznavour ble født i Paris og er blant Frankrikes mest folkekjære artister, ble han på bakgrunn av sin armenske opprinnelse utnevnt til nasjonalhelt av Armenia i 2004. I 2009 ble han også utnevnt til ambassadør for Armenia i Sveits.

I løpet av sin karriere samarbeidet han med en rekke kjente artister, deriblant Fred Astaire, Frank Sinatra, Elton John, Tom Jones og Ray Charles. I 1994 opptrådte han på Plácido Domingos årlige julekonsert i Wien sammen med Sissel Kyrkjebø.

Aznavour ble i 1998 kåret til århundrets største artist og entertainer i en kåring utført av CNN og Time Online, og danket ut store navn som Elvis Presley, Bob Dylan og Charlie Chaplin. (NTB)

Les også: Kim Larsen er død