Nye takter

Dronningen av byen

Myra viser at hun forlengst har passert stadiet som et buzzord på byen.

Bilde 1 av 6

5

KONSERT

Myra

Øyafestivalen, lørdag

- Eg har ventet på deg, messer Myra mot Lars Vaular, mens bergensrapperen framfor noen svarer med samme mynt. Det er ikke første gangen nykommeren står på scenen sammen med «sin beste venn», men Vaulars innhopp som åpenbart populær gjest under Myras første Øya-konsert. Og låta de har felles, «Ventet på deg», setter det hele i perspektiv.

Les også: Alt om Øya 2018

Myra, eller Regina Tucker som hun egentlig heter, er en av de raskest voksende rapperne på den norske stjernehimmelen. Og ja, det er mange som har ventet på en av hennes kaliber, som forener det smarte og naturlige med et kraftfullt uttrykk og en evne til å knuse veggen mellom artist og publikum. Hun rapper og synger på kav bergensk, men selv om Vaular er en åpenbar referanse er det en helt annet vestkyst enn Norges man må til for å finne forbildene. Tenk Kendrick Lamar, tenk selvbevisste rappere av begge kjønn som lar sin egen naturlige selvsikkerhet farge tekstene enten de tar utgangspunkt i opplevelser, narrativet, indignasjoner, gatesmarte replikker eller kropp og seksualitet. «Hold an» var den første låten hun utga, den kommer også først på øya. Kronologien utover i settet blir deretter tydelig. Hun drysser rundt seg med statussymboler i tekstene som andre drysser enkelt føleri, alt fra Ferrarier til Masaratier og Rolexer og svindyre feriesteder. Ikke alt skal tas bokstavelig, selviscenesettelsen ligger i tjukke lag over de enkelte sangene, men ekstremsport er det uansett hva hun foretar seg.

Les også: En anelse rødt fra St. Vincent

Myra har stemme som en som har rappet langt lengre enn hun har vært i rampelyset, og den har like mye soul i seg som hip hop. Innhyllet i eget hår foran musikere og seks korister, blir hun like visuelt iøynefallende som hun er musikalsk tilstede, og det er åpenbart at hun er i ferd med å bli fortrolig med scenen som podium. Hun har vært å se på Bylarm, gjort ulike turneer og spilt Parkteatret, men Øya er sannsynligvis hennes største konsertopptreden, og hun inviterte inn de som var naturlige å be. Maya Vik kommer inn på «Opplevelser og kos», og det er koselig nok. Fortsatt har Myra en vei å gå på scenen, men hun vinner stort på den direkte sjarmen og på evnen til å spille på publikum. Det lille, men solide knippet låter fyller dessuten akkurat et kort sett på vel halvtimen, som var det hun var tildelt på Øya. Høydepunktet ble for de fleste duetten med Vaular, men tro om ikke avslutningen med hennes siste singel «Føler meg selv», leken, sensuell og oppriktig, var det i løpet av showet som peker mest framover. Eller som hun selv så profetisk sier: «Dronningen av byen».

Les også: King Kendrick drepte det igjen

Mer fra Dagsavisen