Nye takter

Sofies solskinnsoul

Smittende soulglede fra Fieh - flott start på Øya-torsdagen

Fieh

Vindfruen

5

Mens verdensnavnene på Øyas hovedscene slet med å få med seg publikum onsdag kveld, fikk Sofie Tollefsbøl (24) fra Elna etpar tusen til å sette seg på huk og vrikke på rumpa i takt. Og det til en låt som ikke engang er utgitt! På en torsdag ettermiddag før klokka var blitt tre! Så mye smittende musikkglede var det over Sofie - alias Fieh - med stort band og korister, en fint samspilt gjeng fra Musikkhøgskolen og hjemtraktene. Med anthem-aktige «Glu» har Fieh allerede vært en snakkis i et års tid. Og på Øyafestivalen har hun gått gradene, fortalte hun fra scenen:
-– For tre år siden sto jeg i baren der oppe (peker ut fra scenen) og solgte øl på denne tida. I 12 timer. I fjor spilte vi på klubb-Øya. Før i sommer spilte vi på Miniøya. Og nå, endelig: Voksen-Øya! strålte hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!


Med settet sitt viste de seg voksenoppgaven verdig, som allerede noe nær det perfekte festivalband. De snor seg med fingerspissfølelse i landskapet mellom soul, jazz og funk. Ikke veldig plaget av norsk stivhet, kanskje litt av nybegynner-iver. Selv når de skal ligge nedpå fremsto bandet ofte litt hektisk, litt utålmodige. Denne typen musikk krever en groove som bandet nok har inne, som sikkert vil vokse over tid, og som Fieh iallfall har i rikt monn. Hun utstråler en behagelig 70-tallsvibb med langt hår, frikerdans, brun cordfløyel og tverrfløyte. Om noen av låtene kan bli litt anonyme og jam-aktige, og noen av soloene kan dra ut litt for mye, er det helt fantastisk flott hvordan hun synger seg opp til take-off på låten som trolig heter noe med «Spaceship» (ta gjerne kontakt med riktig låttittel).
Og «Glu» mot slutten låter stadig sikrere og tøffere, med den klassiske linjen «all these old men can not tell me what to do» (og det briljante rimet «yeah I've got a thousand references too». Så hun gidder vel ikke høre på meg heller, men: Bare kjør på! Og spill mer tamburin!

Les også: Arcade Fire sluknet i regnet

Var du der?: Se bildene fra Arcade Fire-konserten på Øya

Mer fra Dagsavisen