Nye takter

Lyden av fortvilelse

Toni Braxton var en av 90-tallets største stjerner. Hun høres fortsatt like flott ut.

Dagsavisen anmelder

5

Toni Braxton

«Sex And Cigarettes»

Def Jam

Sånn er verden blitt at Toni Braxton kan komme med et nytt album midt i den stille påskeuka, uten at radioen snakker om annet enn stengte veier i Nord-Norge og magesjau i fjellstrøka nedenfor. Men en gang solgte Toni Braxton 25 millioner av sine to første album. Sangene «Breathe Again», «You’re Makin Me High» og «Un-Break My Heart» var med på å definere 90-tallet musikalsk. Det nye århundret har vært roligere, men vi noterte med glede albumet «Love Marriage & Divorce» med hennes mangeårige produsent Babyface for fire år siden, som vi mente var årets beste da det kom – i februar.

Dette skrev Dagsavisen om «Love Marriage & Divorce»: Den gode gamle sjelen

Det er nok av love, marriage & divorce på det nye albumet også. Det høres ut som et konseptalbum om et forhold som er gått langt over fortvilelsens rand. Tittelen «Sex And Cigarettes» høres nærmest lystbetont ut, men sangen handler altså om en mann som kommer hjem og legger seg og lukter av de nevnte nytelsesmidlene, og da er det ikke like gøy. Her er det store følelser fra begynnelse til slutt, og stemmen til Braxton er stor nok til å formidle dramaet.

Toni Braxton beveger seg utenfor det gjengse r & b-formatet, noen ganger i rendyrket soul, oftere i voksen poprock, uten at det er noe galt i dét (i dette tilfellet, altså). To av sangene er skrevet sammen med Fredrikstads egen Fred Ball. Én av dem er singelen og åpningslåten «Deadwood», en sånn «why the hell don’t you pick up the phone»-sang, som effektivt setter tonen (inkludert ringetone) for hele albumet. Godt å høre Toni Braxton igjen. Nå vil jeg høre «Breathe Again» igjen også.