Nye takter

For Hjerteslag er alt enkelt

Enda noe godt fra Bergen

Bilde 1 av 2

5

POP

Hjerteslag

«Møhlenpris Motell»

Eget selskap

Etter årets Bylarm kunne man få inntrykk av at det ikke er mer rock igjen i landet. Hjerteslag slår umiddelbart tilbake. Den aktuelle utgaven av gruppa tilhører allerede fjorårets Bylarm-generasjon. Da trengte vi oss inn for å se dem på et stappfullt Revolver, der de fikk oss til å huske ungdommelige utskeielser og utbryte at Hjerteslag snart er like gode som Gjennomslag. De har nemlig en litt gammeldags, egentlig 80-talls omgang med rocken. Gode melodier, poetiske tekster, med ropende refrenger blir aldri umoderne. Hadde de skrevet kampsang for Brann ville det sett stygt ut for motstanderne.

Hjerteslag kommer altså fra Bergen, hadde nesten sagt selvfølgelig, og fra samme lille plateselskap som ga ut Silja Sol i høst. Sangeren Robbie Lie Eidevik er fra Loddefjord, fra de samme omgivelsene som startet den forrige bergensbølgen for sju år siden. Hans første band, Di Kjipe, er nevnt i Nye Taktes første presentasjon av 5071-miljøet i 2008, og var med på den legendariske «Opplett»-samlingen med John Olav Nilsen, Fjorden Baby, Lars Vaular og Razika. De Kjipe endte sine dager da Robbie Eidevik ble stukket ned av et av de andre medlemmene. En episode som skal være bakgrunnen for bergensuttrykket «for pen for punk». Hjerteslag spiller ikke punk lenger, men er likevel et sånt band som høres ut som de overgir seg fullstendig til sangene sine.

Debutalbumet begynner hektisk med «TV-spill». Om å forsvinne i det blå og si «oh yeah» og «baby», og andre fine popord. Det er mye drama i sangene, med store poetiske formuleringer, ulende gitarer, tunge trommer og i det hele tatt en stort og imponerende lyd. Produsert av Matias Tellez og Fredrik Vogsborg fra gruppa Young Dreams. Som ikke er redd for de store påtrengende effekter, som når trommene «phases» og konkurrerer med jublende koring i «Bryllupsplaner og andre fete løgner». Av og til forsvinner sangen litt i støyen, i en slags konsertlyd, men energien er til å ta og føle på. Hjerteslag banker så det er en fryd.

• Spiller på Parkteatret 7. mai.