«Ylvis»-rekord, også på TVNorge. FOTO: TVNorge

Ny rekord 
for Ylvis

Høstens første utgave av «I kveld med Ylvis» på TVNorge satte ny seerrekord for talkshowet, til tross for en dårlig start med tekniske problemer.

Sesongstarten på «Ylvis»-brødrenes talkshow var ikke et regissert stunt, men forårsaket av en svikt i sendeutstyret. Til tross for svart skjerm i seks minutter, var det 534.000 seere som i snitt fulgte «I kveld med Ylvis»-premieren tirsdag kveld.

 

YouTube-suksess

På det meste fulgte nær 600.000 seere Ylvisåker-brødrenes første talkshow denne høsten, hvor komiker Calle Hellevang-Larsen også er med igjen som brødreduoens sidekick. Premieren på sesong tre er dermed det mest sette i programmets historie, en rekord­interesse som settes i sammenheng med suksessen som Bård og Vegard Ylvisåker har hatt den siste uka med YouTube-videoen ««The Fox». Før sesongdebuten for talkshowet tirsdag klokka 21 var musikkvideoen avspilt 14 millioner ganger. I går ettermiddag nærmet antallet avspillinger av «The Fox» seg 17 millioner, med en fart på rundt 100.000 nye klikk i timen.

 

Ny TV-rekord

Tirsdagens sesongåpning av «I kveld med Ylvis» er også en storsuksess sammenlignet med premieren i september i fjor, som ble sett av 341.000.

TVNorge er svært fornøyd med publikums oppslutning, som sikret programmet en markedsandel på 47,6 prosent av seerne mellom 15 og 50 år. TV-kanalen forventer ikke like høye seertall for «I kveld med Ylvis» resten av sesongen, understreker TVNorge i en pressemelding. Snitt-tallene for showet har sunket etter premieresendingene. I debutsesongen 2011 var seersnittet 322.000 seere, og enda noe lavere i fjor høst.

Dette showet er blant TVNorges viktigste humorsatsinger også denne høsten, i selskap med «Asbjørn Brekke-show», kveldens premiereklare «Killer Karaoke» og «Brille», som har premiere neste uke.

Tirsdag kveld danket Ylvisbrødrene ut blant andre komiker Sigrid Bonde Tusvik nye dokukomi-serie på TV 2. Premieren på «Sigrid blir mamma» hadde 264.000 seere, mens landskampen mellom Norge og Sveits ble sett av 507.000 seere tidligere samme kveld på TV 2.

reidar.spigseth@dagsavisen.no