Kultur

Norges monsterhåp

Debrah Scarlett (21) påstår at hun er «ganske chill» foran kveldens semifinale i Wien.

I kveld skal Norges Eurovision-håp, duoen Mørland og Debrah Scarlett synge Norge til finaleplass i Wien. Debrah Scarlett er ikke den som er mest kjent for å bite negler på bakrommet.

– Jeg tror mange kanskje syns Mørland og jeg er litt vel laid back. Det er klart vi kjenner på spenningen, og når vi går på scenen er det full fokus. Vi fått noen gode tips av Hanne Krogh som vi er blitt ganske godt kjent med underveis, og det er å passe på å være til stede, nyte øyeblikket der og da mens vi står foran alle og synger. Da blir det alltid en glede, og et vanvittig kick, selv om man kan ha litt nerver. Men, vi er egentlig ikke så ekstremt nervøse, smiler hun nærmest unnskyldende.

Egentlig sto hun på flyttefot til sitt andre hjemland Sveits for å jobbe med et annet musikalsk prosjekt da Mørland ringte og spurte om hun ville synge på låten hans i den norske MGP-finalen.

LES OGSÅ: MGP-Mørland: – Pinlig og uverdig å pipe mot Russland

Yess!

– Det meste i mitt liv skjer intuitivt, på impuls. Og da jeg hørte låten første gang det var bare sånn yess! Dette vil jeg bli med på! Det er en bra låt, og det var helt avgjørende.

Debrah Scarlett anser seg selv først og fremst som låtskriver og kunstner som foretrekker å framføre musikk hun skriver selv.

– Med Mørlands låt kunne jeg tilføye såpass mye av min egen karakter at det føles riktig å synge den, sier Scarlett som blant annet fikk legge på en ny andrestemme da hun takket ja til å synge duett med Kjetil Mørland.

«A Monster Like Me» er en mørk, vakker ballade som har høstet mange positive kommentarer blant MGP-tilhengerne, men er likevel såpass lite mainstream at den fort kan drukne i ville og gale påfunn fra Balkan. For Debrah Scarlett, som ble kjent da hun deltok i TV-programmet The Voice i 2013, er det viktigste at de har en låt hun kunne spilt inn helt uavhengig av konkurransen.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Ambivalent

– Jeg er litt ambivalent i forhold denne typen konkurranser, og blir ikke med bare for å være med, jeg må føle at jeg har noe å si. Hvis ikke blir det bare sirkus.

Å få oppleve MGP-sirkuset fra innsiden har vært en spennende og lærerik opplevelse for den unge artisten. Ikke minst har møtene med artistene fra de andre deltakerlandene og den lojale eurovisionfansen gjort inntrykk. Selv har hun Australia og Estland som sine personlige favoritter.

– Jeg vil si det er en erfaring for livet. Så mange flinke, positive og varme folk og ikke minst talentfulle musikere.

Mer fra Dagsavisen