Nye takter

Uforløst Lo

Ja, hva er en konsert?

4

KONSERT

Tove Lo

Baglerscenen

Slottsfjell, 16. Juli

Hva er en konsert? Er det det som eksklusivt foregår på scenen? Er det opplevelsen man har ute iblant publikum eller er det heltheten, kombinasjonen av publikum og sceneopptrednen? Om vi tar utgangspunkt i det siste, må publikum ta en del av skylda for at Tove Los, hitstjerneskuddet fra Sverige, ble en ganske halvveis affære.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Det norske festivalpublikummet har nemlig en tendens til å behandle særlig mindre, lokale festivaler som like mye kompistreff som musikkarena. Konsekvensen av det er et faktum som flere norske artister også har poengtert: folk skravler utrolig mye under konsertene og følger dårlig med når det ikke fremføres hits. Følgelig var det egentlig bare de største låtene til popkometen Tove Lo som virkelig engasjerte publikum i går.

Den 28 år gamle svensken har over 165 000 000 (!) views på Hippe Sabotage-remixen av singlen «Habits - Stay high» på youtube og låta satte naturlig nok i gang full allsang på Slottsfjellet. «Not on drugs», en annen av hennes største hits, klarte nesten det samme. Men ellers måtte Lo virkelig jobbe for å i det hele tatt holde på folks oppmerksomhet. Og det sto ikke på innsatsen. Som hun selv synger i låta «Moments»: «On good days I am charming as fuck», og det var hun virkelig i går.

LES OGSÅ: Motorpsycho samler trådene

Tove Lo er en strålende popartist, som evner å kombinere ekte skildringer om livet med megafengende pop, litt som en blanding av Robyn og Charlie XCX. Og til publikums forvar skal det sies at Los rå tekster på ingen måte kom frem i går, da lyden på Baglerscenen var skudd på verst mulig måte, med høy bass og lav vokal. Tidvis fremsto låtmaterialet som bassgrøt. Igjen, ikke Los feil.  Så uforløst, er ordet man satt igjen med etter endt konsert.

Mer fra Dagsavisen