Nye takter

Oslo med konsertbonanza

Denne uken kan du oppleve både Kvelertak, Mary J. Blige og Kent i Oslo.

Oslo er en by med stor konsertaktivitet. Så også denne uken. En rekke artister dukker opp i hovedstaden den kommende uken. Vi har samlet et knippe av dem her.

Kvelertak

Kvelertak

Landets kanskje tøffeste band. Mode Steinkjer trillet en femmer for konserten på Roskilde i sommer: «Vokalist Erlend Hjelvik har byttet ut sin gamle ugleham med en grønnlysende hodehabitt som til forveksling ligner, men denne smått selvparodiske introeffekten hindrer ikke at han i kraft av bar mage og uremmeskets holdning besitter hele Kvelertaks tyngde i egen tette person. Det går fortsatt – med rette – gjetord om Kvelertaks forrige konsert i Roskilde. I år var de mange hakk hvassere, tunge som bankende blylodd og så effektivt timet at de fikk teltet til å tilte i løpet av få låter. Med den nye plata «Nattesferd» i ryggen gikk de på scenen med en fandenivoldsk energi og en dødsforakt ingen tar dem etter, med mindre vi snakker om Slayer eller Gojira, begge band som spiller på samme festival som Kvelertak dette året. For metalfansen var de norske rogalendingene en gavepakke i kveldsmørket, hvor nye låter som «Heksebrann» og den fantastiske «Svartmesse» ble blandet ut med låter som «Mjød» og en knallhard versjon av sangen som er oppkalt etter bandet selv. Slik blir det tydelig hvordan materialet fra den nye platen i livesammenheng spiller inn på også gamle låter, og samtidig framfører de låter som «Blodtørst» og «Dendrofil for Yggdrasil» med like knivskarp presisjon som om de skulle hatt dem under huden fra tidenes morgen».
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Torsdag

Kent

Kent

De er Skandinavias største band og har en egen formel av melankoli, gitar og svenske tekster. Nå sier de farvel. Om deres siste album skrev dagsavisen anmelder Bernt Erik Pedersen: «På pressebildet ser de ut som mellomledere i en skandinavisk suksessbedrift (innen outsourcing av IT-tjenester), på krampaktig sommer-kickoff: Vi har nådd toppen! Hva gjør vi nå? Og hva ville vi egentlig her oppe? Det er noe resignert over den tolvte og aller siste plata til Kent, kanskje Sveriges viktigste band de siste 20 årene. Med stilistisk konsekvens har Kent skildret det skandinaviske velferdssamfunnets forvitring gjennom 90- og 2000-tallet. Deres to foregående plater var fylt av bitt, sarkasme og kritikk. Men på denne plata skildrer Kent blankpusset tomhet, skinnende vemod, lengsel etter mening». Albumet fikk en firer. Nå har du sjansen til å ta farvel.
Hvor: Oslo Spektrum, Sonja Henies pl. 2
Internett: oslospektrum.no
Når: Lørdag, søndag

Crystal Castles

Duoen er kjent for sine TV-spillyder, skingrende støy og akk så fengende musikk. Det er litt sånn sjansespill med hvordan denne konserten går, men nå er det ny vokalist. Eksen Alice Glass var kjent for å være litt opp og ned.Edith er navnet på den nye bak mikrofonen.
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Onsdag

Bare Egil

Bare Egil Band

I 1996 kom platen om sko, tagging og speider'n. «Absolutt Ikke Bare Egil Band» solgte til gull, og jubileet feires. Egil Hegerberg var med i vår faste «Navn i nyhetene» nylig;
Hva gjør du når du skeier ut?
– Da inviterer jeg 1.000 personer til Sentrum Scene og spiller debutplata mi 22. oktober i anledning 20-årsjubileet. (Egil Hegerberg er også kjent som Bare Egil. journ.anm.).

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for, eller mot?
– For: høyere lønn til ubrukelige folk.
Mot: Dårlige kritikker til middelmådigheter.

Er det noe du angrer på?
– Livet er for kort til å angre, men det er et par mord og overfallsvoldtekter jeg godt kunne vært foruten.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Vet ikke. Kanskje en grizzly eller en kongeørn?

Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Lørdag

Maria Mena

Maria Mena

Hun er blant landets desidert mest populære. Om hennes album «Growing Pains», som fikk en treer, skrev Bernt Erik Pedersen: «Hele Norges Maria Mena trådte i fjor fram fra stillheten med sitt sjuende studioalbum «Growing Pains». Albumet var en ærlig og nydelig beskrivelse av å finne seg selv i en situasjon hvor livet blir snudd på hodet. Mena har en unik evne til å formidle et nyansert følelsesspekter, og i motsetning til mange andre tør hun å vise det fram. Tittelsporet kategoriserer Mena selv som den mest essensielle låten på albumet, og forklarer at noe av det viktigste hun har lært er å finne i den».
Hvor: Sentrum Scene, Arbeider­samfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Fredag

Mary J. Blige

Maxwell & Mary J. Blige

The King and Queen of Hearts World Tour», heter turneen deres. Dagsavisens Geir Rakvaag snakket med Mary J. Blige I forbindelse med slippet av "The London Sessions:
– Jeg var med på en remiks av Disclosures «F For You», som gjorde det veldig bra, i USA også. Ideen var å lage en EP med Disclosure. I begynnelsen av denne prosessen tok platekontrakten min med Interscope slutt. Jeg gikk over til Capitol, der den nye platedirektøren, Steve Barnett, syntes dette var en fantastisk idé. Han foreslo at jeg skulle dra til London og lage et helt album, skrive med Sam Smith og alle de andre nye banebrytende talentene, forteller Mary J. Blige».
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Søndag

The Chainsmokers

The Chainsmokers

Du vet ikke helt hvem dette er? Vel, de har noen av årets aller største hits med «Roses» og «Don't Let Me Down». Duoen Andrew Taggart og Alex Pall er egentlig DJ-er, men lager også fin-fin og lettbent pop. Men ikke sånn at den er flyktig. Dette kan bli gøy.
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunnets pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Tirsdag

Honningbarna

Punk eller rock? Uansett er Honninbgbarna energiske på scenen. I sommer spilte de på Roskilde. Der snakket de med Dagsavisens Mode Steinkjer: – Vi er jo unge fortsatt. Vi elsker å rekke finger mot det vi ikke liker. Men samtidig er man ikke avhengig av å være mot noe for å kunne skape. Honningbarna handler først og fremst om å bygge opp noe, og for å kunne bygge, må man også rive ned. I vår tid, med effektivitetskrav og mengder av informasjon, går det ikke an å provosere lenger. Det var noe som 70-tallsgenerasjonen drev med. Vårt opprør handler ikke om å sjokkere, men å skape noe sammen i den kjedelige hverdagen vår. Honningbarna gjør det bare, og det er provoserende i vår tid», sa Edvard Valberg, vokalist og cellist i Honningbarna.
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no
Når: Lørdag

Volbeat

Volbeat

Danskene er et sånt band som er fats inventar på Roskilde. De lager metal og tung rock, men med et særpreg. Med på laget i Spektrum har de Airbourne (AUS) og Crobot (US).
Hvor: Oslo Spektrum, Sonja Henies pl. 2
Internett: oslospektrum.no
Når: Tirsdag

Angelo Debarre Quartet

Han regnes som en storhet innenfor jazzmanoush og kjent internasjonalt for sitt virtuose spill i stringswing.han har også samarbeidet med norske musikere og turnert i Norge med Hot Club de Norvège en rekke ganger.
Hvor: Cosmopolite, Vogts gt. 64
Internett: cosmopolite.no
Når: Fredag

White Lies

De lager mørk og stor popmusikk litt i den typiske gaten der også New Order, Years & Years og Delphic vandrer. Nå er trioen fra London tilbakei Oslo etter en bejublet konsert på Sentrum scene tilbake i 2013. bandet slapp nylig albumet «Friends».
Hvor: Rockefeller, Torggt. 16
Internett: rockefeller.no

Når: Torsdag

Fifth Harmony

Fifth Harmony

Jentegruppa ble dannet i kjølvannet av X – Factor i USA. Konserten er flyttet fra Oslo Spektrum, men det blir nok fortsatt livvat i salen. Dørene åpner 18.30 og det er konsert allerede 19.30. Her er det forresten fri aldersgrense.
Hvor: Sentrum Scene, Arbeidersamfunntes pl. 1
Internett: rockefeller.no
Når: Mandag

Mer fra Dagsavisen