M83 på scenen under øya 2016.

M83 med Øyas første kollektive opplevelse

Med fullt band løftes låtene ut av kjent format.

 

4

KONSERT

M83

Øyafestivalen, onsdag

Med et knippe album under beltet er det en fyldig katalog franske M83 kan skilte med. På plate er Anthony Gonzalez solo, men på scenen har han med seg fullt band. Dette løfter låtene ut av kjent format og inn i en slags storslått symfonisk elektronika. Ja, nesten dronete kan vi vel si? Det er selvsagt «Hurry Up We`re Dreaming» som er albumet vi kjenner best. Ja, og det siste, «Junk», noe publikum også viste der de virket noe utålmodie.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Konserten var en jevnt over fin opplevelse, men det var noe uforløst over det hele. Publikum venter på noe. Og jada, vi vet hva. «Midnight City» er en slik låt som rammer inn en festivalopplevelse. Det er slike stunder da man føler tilhørughet og vi som publikum er en enhet som jubler mot det samme målet. Og da de føste akkordene av synthriffet slo an, var det armene i været og fest i teltet.

Anthony Gonzalez, primus motor har kanskje ikke verdens mest spennende framtoning og han blir noe anonym, med en scene badet i lys og det er mer figurer enn personer vi skimter der framme. Men det gjør i grunn ingenting, for vi fikk det vi kom for og det var årets første kollektive opplevelse. I hvert fall for oss som var i teltet.

Se video: Øya, bra eller dårlig?