I år blir det visst ikke mer sommer enn det man lager selv. Og akkurat det ser ikke ut til å være noe problem for Jaegers Kaman Leung.

Ingen grunn til å sove bort sommernatta

Det regner kanskje ute, men på Oslos dansegulv er det hetere enn på lenge.

Det er midt i arbeidsuken, men allikevel er det stappfullt på dansegulvet på utestedet Jaeger i Oslo. Mens temperaturen på oslosommeren foreløpig har vist seg å være laber, svettes det ut i de små nattestimer.

- Man merker fort at det er ferie. Folk er ute hele uka, forteller DJ Øyvind Morken.

 

Førstemann ut!

Morken har hentet inn techno-legenden Mike Huckaby fra Detroit denne kvelden. Morken holder stand bak platespillerne på Jaeger hele sommeren og merker klar forskjell på folk sine festvaner.

- Alle har veldig lyst til å være utendørs. Det er et voldsomt kjør på steder der man kan spille i utearealer som bakgårder og sånn. Arbeidstidene til folk svinger åpenbart litt mer om sommeren og folk har mer energi. Det merker vi godt.

Heller ikke denne kvelden skal det stå på energien. Folk danser på benker, slenger seg rundt stolper og pumper med hendene i været. Lite minner om at klokken er to og at det er seks timer til de fleste gjestene må stå opp igjen.

Tidligere på dagen besøkte Dagsavisen en annen sommerfavoritt i Oslo, utestedet Blå. Med uteservering langs elvebredden av Akerselva trekker de masser av soltørste sommergjester.

- Å drive klubb- og konsertscene på sommeren er ganske annerledes enn ellers på året. Folk reiser mye rundt på festivaler og ser de artistene vi vanligvis hadde booket hit. Derfor blir det færre konserter og mer hygge, forteller bookingansvarlig Sten Ove Toft.

 

Mer kos

- Ting som Ronny Haugelands bingo gjør det veldig bra på Blå nå, utdyper han. Det samme gjelder for Quiz-konseptet vårt, «Mansion». Både bingo og quiz finnes det mye av i Oslo, men disse er av det mer humoristiske slaget, forklarer Toft.

- Folk ser ut til å elske sånt om sommeren.

- På klubbfronten har vi også mye kos, som torsdagene der Spoon Train Audio tar over og arrangerer bordtennis ute og spiller musikk inne utover kvelden. Det er veldig hyggelig. Når det er fint vær så henger jo folk her hele dagen virker det som. De kommer tidlig og drar sent, smiler Toft.

 

Holder ut hele dagen

Tilbake på Jaeger bekrefter deleier og husmaskot Kaman Leung folks endrede utelivsvaner.

- Når ferien starter henger flere og flere her hele dagen. Vi åpner jo klokken 12 og med bakgården og uteservering på fronten av stedet har det blitt et veldig fint sted å bare være.

Og det finnes flust av steder med fine uteserveringer i Oslo, uten at det er ensbetydende med masete folketrafikk. DJ Daniel Gude, for mange kjent som DJ Nuhh, tipser blant annet om det nye stedet Alfreds hage for dem som ønsker å nyte god musikk utendørs.

- Det er bakgården til Restaurant Alfred på Nobelsenteret på Aker Brygge og de fokuserer på å booke gode, norske DJ-er hele sommeren igjennom. Jeg har hatt noen veldig fine spillejobber der.

Ellers oppfordrer han flere til å komme seg ut på hverdagene. Blant annet syns han onsdagene på utestedet Skaugum på Solli plass har etablert seg godt.

- Det begynner nesten å nærme seg Berlin-stemning i Oslo nå! Det er en helt annen vibb på byen på hverdagene enn i helgen. Jeg tror folk føler seg litt skyldige fordi det er midt i uka, så de får en helt annen glede av å ha det gøy og å gå ut.

 

Bugner av gode bookinger

Både Morken og Gude har gledet seg lenge til å høre helten Huckaby spille denne kvelden. Men det er langt ifra Oslosommerens eneste store DJ-booking. Noen bookinger er både han og Gude derfor enige om at alle bør sjekke ut.

- Neste torsdag har vi booket Charisma til Jaeger, forteller Gude,

- Og 27. juli har Juicy hentet inn Chicago-house-legenden Green Velvet. Det kommer til å bli helt sinnssykt gøy!

- Folk bør også få med seg de fantastiske Lot Lot-kveldene på Dattera til Hagen under Øyafestivalen, fortsetter Morken.

- De har noen helt sinnssykt kule navn, som Joy Orbinson, Juan Atkins og Ben UFO,

Sten Toft og Kaman Leung er enige om at Øyanatt på sine respektive steder kommer til å bli svært.

- Ikke bare skjer det mye her på huset, men Blå gjør også bookingen på utestedet Sukkerbiten, bak Operaen, fra 25. juli til 12. august. På Øya sin klubbdag 7. august spiller blant annet Ost&Kjex og Vågsbygd Handy her, mens Lemâitre og Pirate Love spiller på Sukkerbiten, forteller Toft.

- Under Øyanatt har vi fått en av de største navnene fra techno-scenen i Detroit, Theo Parrish, til Jaeger, skryter Leung.

- Det er generelt veldig mye bra som skjer i Oslo denne sommeren.

Og idet Morken og Gude danser seg svette til Mike Huckaby sammen med flere hundre andre festglade besøkende en helt vanlig onsdag, er dommen er klar: det finnes absolutt ingen grunn til å sove bort sommernatta.