Nye takter

Drepende bra

The Killers har klart å videreføre noe av inderligheten og det åpne lydbildet fra 80-tallet.

CD

The Killers

«Hot Fuss»

Island/import

De kler seg skarpt ser godt ut og har ambisjoner om å bli hørt av heleverden. Las Vegas-bandet The Killers har det meste en markedsfører drømmerom og ikke minst har de rock stor nok til å støtte opp de store ordene.«Hot Fuss» har allerede gjort dem kjent i Storbritannia hvor de sist ukevar blant de 12 nominerte til den prestisjetunge Mercury-prisen (som FranzFerdinand vant).

The Killers har noe av samme innstillingen som andre amerikanske band somThe Strokes og Interpol der de ser til tidlig britisk 80-tallsrock forinspirasjon: The Killers har lånt både fra alvorlige unge menn som JoyDivision og Echo & The Bunnymen og dekadente pophelter som Duran Duran.Og på flere av låtene («On Top» og «Smile Like You Mean It» f.eks) kimergitarene som et ungt U2.

The Killers har klart å videreføre noe av inderligheten og det åpnelydbildet fra denne epoken samtidig som musikken låter umiskjenneligamerikansk. Et kritthvitt postpunk-driv møter påvirkning fra svart musikk:På to av sporene bruker de The Sweet Inspirations gospelsangerne som pleidebacke Elvis på 70-tallet og The Killers får dette til å bli mye mer ennretro-fetisjisme. Spesielt når de kommer inn mot slutten av singelen «AllThese Things That I've Done» og løfter omkvedet «I've got soul but I'm nota soldier» til store høyder.

«Hot Fuss» er nå plukket opp av Universal for lansering også i Norge etterå ha vært tilgjengelig i begrenset antall siden i sommer. Dette kan godtvise seg å bli en av årets viktige debutplater.

" Utgis på Universal 20. september

Mer fra Dagsavisen