Kultur

– Jeg burde vel si «endelig, her er Emmyen din, herr president»

Alec Baldwin vant Emmy for rollen som Donald Trump i komiserie.

Bilde 1 av 2

Skuespilleren vant prisen for beste birolle i en komiserie, for sin rolle som president Donald Trump på «Staurday Night Live» under den 69. Emmy-prisutdelingen natt til mandag.

– Jeg burde vel si «endelig, her er Emmyen din, herr president», sa Baldwin og gjorde narr av Trumps gjentatte klager på at TV-programmet hans, «Celebrity Apprentice», aldri har fått noen pris.

Trump har selv uttrykt stor misnøye over skuespillerens tolkning av ham. Opprinnelig skulle imitasjonen være en midlertidig greie under valgkampen, men da Donald Trump seilte inn som president fortsatte Alec Baldwin å gestalte ham.

«Staurday Night Live» vant også to andre priser, og var til sammen nominert i 22 kategorier.

Spicer gjorde narr av Trump

Noe mer overraskende var det nok at Donald Trumps tidligere pressetalsmann Sean Spicer også ga et aldri så lite stikk til sin tidligere sjef. Det skjedde under åpningen av Emmy-prisutdelingen.

– Dette blir det største publikummet som noen gang har sett Emmy-utdelingen. Både her og rundt om i verden, sa Spicer, og gjorde narr av den amerikanske presidentens påstand om rekordoppmøte under innsettelsen hans i januar.

Spicer sa opp jobben som presidentens talsmann i juli.

Det var Stephen Colbert, som debuterte som programvert etter selv å ha vunnet ni Emmy-statuetter, som ønsket Spicer velkommen på scenen. Også han gjorde narr av presidenten og sa at han ser fram til å lese Trumps twittermeldinger.

Colbert leder programmet «The Late Show with Stephen Colbert» på CBS.

Stjerner med politisk beskjed

Flere stjerner møtte opp på den røde løperen før Emmy-utdelingen med blå sløyfer for å vise sin støtte til unge innvandrere under DACA-programmet.

Elisabeth Moss, Riz Ahmed, Judith Light, Kumail Nanjiani og Matt Walsh var blant kjendisene som møtte opp med en blå sløyfe på brystet.

Det er borgerrettighetsorganisasjonen American Civil Liberties Union (ACLU) som står bak initiativet, skriver The Hollywood Reporter. Ifølge ACLU er sløyfen en oppfordring til den amerikanske Kongressen om å vedta en ny lov for å beskytte immigranter under DACA-programmet.

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals og programmet gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse eller studere ved universiteter.

Trump opphevet nylig dette programmet, noe som har vakt en storm av protester over hele USA. (NTB)

Mer fra Dagsavisen