Kultur

Med på fest? Ja, takk

Arif holdt hoff og Øya sa ja takk til festen på en veldig varm førstedag.

Dagsavisen anmelder

---

5

KONSERT

Arif

Øyafestivalen, Amfiet

---

Så var det tid for fest. Etter en veldig varm og klam ettermiddag og tidig kveld var det tid for litt festmusikk på hovedscenen Amfiet. Og været det var på topp. For varmt vil noen hevde. Derfor var det ganske så OK å finne seg til rette med litt sval vind ved Øyas største scene.

Arif på Øya 2022.

Arif entret scenen alene stående på en kube med videoskjerm. Et forventningsfullt publikum var klare allerede fra start. Og for de som måtte lure, Arif er en sånn fyr som gir jernet og det smitter, veldig. 1000 netter setter stemningen med sine store synther og dype bass og det er vrient å ikke nikke med. Arif har draget er tydelig å se da omtrent alle med billett var ved Amfiet.

«Hellig» tar det hele litt ned og blir mottatt med stort jubelbrus og allsang. La meg se deg sitter fint, mens «Flexnes» får vuggingen oppover bakken i gang. «Bogerud» setter plassen på, vel plass. Arif bærer scenen alene han, men det gjør ingenting med litt besøk. Stig Brenner dukket opp og da ble det «Sorry Mamma» og et lite minisett med gull fra de to kompisene. «Jeg bruker ikke kondom» sitter som den skal (jepp, ordspill med vilje igjen), mens «»BBB» er seig og heftig.

Arif på Øya 2022.

Les Dagsavisens Øya-stoff her

Litt rørende var det også da Arif hyllet Tøyen som plass. Han hadde spilt fortball i bingen, prøvd å bryte seg inn på Tøyenbadet og bøffa et flagg fra et sirkus over veien. Uten at han helt husket hvorfor han gjorde akkurat det. Uansett er han på plass her, omrent på dagen ti år siden debuten. På plate altså.

Musikken til Arif er veldig så godt avstemt til en festival som Øya. Fest og melankoli passer brillefint for et publikum som har fått en lærepenge i varmen. Solkrem? Pøh, det glemte vi. Klær? Alt for mange og for varme. Drikke vann? Å, en øl frister mer. Mens Arif er sirkusdirektøren der nede som viser vei til festen, var publikum i skråningen hjertelig med. Og dette var akkurat hva Øya trengte.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen