Kultur

Nytt TV-spill skaper latter: «Det må være en ære for Messi å få dele coveret med Uniteds McTominay»

Det er vanligvis superstjerner som fronter TV-spill som FIFA og Pro Evolution Soccer. Ja, og Manchester Uniteds Scott McTominay da.

Bilde 1 av 2
Det er ikke mange fotballspillere forunt å fronte et TV-spill som FIFA eller Pro Evolution Soccer. Som regel er det superstjerner som Ronaldo og Rooney som har vært stjernene på omslaget. Eller Messi og Neymar.

Det nye Pro Evolution Soccer kommer ut til høsten. Som vanlig er det spillere på omslaget. Og denne gangen er det selveste Messi som fronter det populære spillet. Men han gjør det ikke alene. Neida. På omslaget finner vi også bilder av tidligere Arsenal-spiller, nå i Bayern München, Serge Gnabry, Juventus' Mirale Pjanic og skotske Scott McTominay.

Hvem? McTominay? Ja, skotten fra Manchester United fronter Pro Evolution Soccer 2020. Han spiller ikke engang fast på laget.

Les også: Supercomputer har talt: Slik ender Premier League og det er ikke godt nytt for Solskjær og United

Lisensavtale

Manchester United signerte en lisensavtale med spillgiganten Konami om å tillate bruk av klubben i spillet, skriver blant andre Daily Mail.

Flere av stjernene i klubben som Victor Lindelof, Jesse Lingard, Marcus Rashford og superstjernen Paul Pogba er valgt ut til å promotere spillet. Men det ble altså Scott McTominay som ble valgt ut til coveret og ikke Pogba for eksempel.

###

Foto: Konami

Messi

Scott McTominay er en engelskfødt skotsk fotballspiller som spiller for selveste Manchester United. Han er en god spiller bevares. Men er kanskje ikke helt i samme liga som, vel Messi?
Og nettopp dette har fått nettet til å koke og vittige sjeler på Twitter har hatt vitsebonanza i et par dager nå.

Flere var overrasket og en fan vitset om at «Det må være en ære for Messi å få dele coveret med Uniteds McTominay».

Eller Twitter-bruker Adam Hurrey:

Smiler

Men hva mener så mannen selv om å være på coveret? Dagsavisen møtte McTominay i Oslo.

Midtbanespilleren tok seg tid til et par spørsmål fra Dagsavisen før han gikk ut i den ventende spillerbussen etter kampen mot Kristiansund på Ullevaal stadion.

Han hadde opplagt fått med seg harselasen på nettet, men tok det hele med et smil.

– Det er en ære for meg, rett og slett. Og jeg gleder meg til å spille spillet. Som meg selv, og en del av de andre gutta.

– Jeg er gira på å se mitt ansikt i spillet, sier McTominay til Dagsavisen.

– Men hva tenker du om å være på coveret sammen med Messi? Er det fortjent?

– Jeg valgte ikke ut spillerne, sier han med et glis.

– Jeg valgte ikke meg selv og jeg valgte ikke noen av de andre. Men å være på coveret med en spiller som han er utrolig og noe jeg kommer til å være stolt av resten av livet, sier han videre.

Dette sa McTominay til Dagsavisen:

Og at McTominay er sånn passe stolt av oppdraget kommer fram på hans Instagram-konto:

Les også: Sparket United-manager: – United hadde vært i Champions League nå om jeg ikke hadde fått sparken

Mer fra Dagsavisen