Kultur

Åpner familiepark om Anne-Cath Vestlys univers

Anne-Cath Vestlys familiepark- og museum åpner i Lyngdal i forbindelse med barnebokforfatterens 100-årsmarkering i 2020.

– Anne-Cath Vestly finnes allerede i hjertene til veldig mange. Hun hadde en magisk måte å treffe barn på som vi håper at enda flere nå vil oppdage, sier prosjektansvarlig Kiersten Kauffman.

Familieparken og museet vil være fylt av opplevelser ute og inne som skal engasjere på tvers av generasjoner. Alt innhold vil være inspirert av hennes grunnleggende verdier om fantasi, respekt, trygghet og sjenerøsitet.

Prosjektet har hentet inspirasjon fra fornøyelsesparken Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby i Sverige.

Ingen link til Sørlandet

Barnebokforfatteren hadde ingen forbindelse til Sørlandet eller Lyngdal. At hennes univers nå kommer dit, er en tilfeldighet, og skyldes at ideen til familieparken kom fra Ubostad-familien. Den driver allerede Sørlandsbadet i regionen.

– Det virker kanskje litt rart, men Anne-Cath Vestly var hele Norges mormor. Familieparken kunne derfor ligget hvor som helst.

Kauffman beskriver Vestly som en spenstig dame som levde utenfor vanlige samfunnsnormer.

– Hun støttet opp under alle ideer som bare poppet opp i barns hoder. Vi tror hun ville tenkt det samme om beliggenheten til opplevelsesparken, sier Kauffman.

Støttet gjennom statsbudsjettet

Anne-Cath Vestlys univers realiseres gjennom et regionalt samarbeid mellom Kvinesdal, Farsund og Lyngdal. Prosjektet har fått støtte fra Vest-Agder fylkeskommune og en toårig nasjonal støtte på statsbudsjettet.

Deler av opplevelsesparken vil åpne i løpet av jubileumsåret 2020, samme år som den folkekjære forfatteren ville fylt 100 år. Resten av parken planlegges åpnet året etter.

Det er ennå ikke bestemt hvor stor parken vil bli.

– Vi jobber ut fra slagordet «den lille parken som skaper store inntrykk», sier Kauffman. (NTB)

Mer fra Dagsavisen