Kultur

En av disse tre filmene blir Norges Oscar-kandidat

Hvilken film blir Norges Oscar-kandidat for beste fremmedspråklige film?

Av NTB

Filmen «Utøya 22. juli» i regi av Erik Poppe, «Blindsone» i regi av Tuva Novotny og Iram Haqs film «Hva vil folk si», kan alle bli årets norske Oscar-kandidat.

En av disse tre filmene vil i neste uke bli utpekt til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste ikke-engelskspråklige film.

«Utøya 22. juli» handler om terrorangrepet som rammet Norge i 2011. Angrepet er godt dokumentert gjennom bøker, mediene og rettssaker, men filmen tar for seg panikken og forvirringen som oppsto, og de umulige valgene ofrene ble stilt overfor. Filmen hadde premiere i Norge 9. mars.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

4. september

«Blindsone» handler om en mors kamp for å forstå sin datters krise når den rammer hele familien. Filmen er en historie om gråsonene i psykisk sykdom. Filmen hadde norsk premiere 24. august.

I filmen «Hva folk vil si» får vi se norsk-pakistanske Nisha som lever et dobbeltliv. Nisha er 16 år og balanserer mellom et norsk ungdomsliv med venner og gutter ute, og et mer tradisjonelt pakistansk familieliv hjemme. Filmen fikk nylig fire Amanda-priser og hadde norsk premiere 6. oktober i fjor.

Hvilken av disse filmene som blir den norske Oscar-kandidaten, offentliggjøres tirsdag 4. september. (NTB)

Les også: Aamot-statuetten til Iram Haq

Mer fra Dagsavisen